OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Λέρος: Απαράδεκτες εικόνες στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου με ύβρεις και προπηλακισμούς

Εικόνες που δεν τιμούν το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης εκτιλύχθησαν κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου.

Ο νέος δήμαρχος, Τιμόθεος Κωττάκης, κατά την ομιλία του, επέλεξε να ρίξει λάδι στη φωτιά σε μια ημέρα που επιβάλλει πολιτικό πολιτισμό και καταφέρθηκε εναντίον της απερχόμενης δημοτικής αρχής λέγοντας χαρακτηριστικά «επιτέλους σταματάει η τρομοκρατία στη Λέρο».

Το γεγονός προκάλεσε την άμεση αντίδραση του απερχόμενου δημάρχου, Μιχάλη Κόλια και των συμβούλων της παράταξής του, οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι έντονα αποχώρησαν από τον χώρο της τελετής.

Σημειώνεται ότι κατά την είσοδο της απερχόμενης δημοτικής αρχής ακούστηκαν γιουχαϊσματα, ενώ κατά την αποχώρήσή της σημειώθηκαν προπηλακισμοί και σπρωξίματα.

Τελικά η ορκωμοσία των παρατάξεων έγινε ξεχωριστά.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από 13 χρόνια ο δήμος Λέρου «άλλαξε χέρια», αφού νικητής των εκλογών αναδείχτηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Λέρος Αλλάζει», Τιμόθεος Κωττάκης. Ο συνδυασμός του κ. Κωττάκη έλαβε ποσοστό 50,10% (2.461 ψήφους) και συγκέντρωσε 11 έδρες, ενώ ο συνδυασμός του κ. Κόλια έλαβε ποσοστό 47,21% με 2.319 ψήφους και συγκέντρωσε 8 έδρες.

Σχετικά Άρθρα

«Youth Festival»: Γιορτή νεολαίας 7 και 8 Σεπτεμβρίου, στο Δ. Ωραιοκάστρου

otavoice

Δήμος Αίγινας: Πρόγραμμα 15ου Aegina Fistiki Fest

otavoice

Σημαντικές παρεμβάσεις από την παράταξη «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» στο Δημοτικό Συμβούλιο

otavoice

Πρεμιέρα σήμερα στα “ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2024”: Οι δύο πρώτες εκδηλώσεις

otavoice

Δήμαρχος Πλατανιά: Διεκδίκηση απόδοσης ποσοστού από το Τέλος Ανθεκτικότητας, στους ΟΤΑ

otavoice

30 νέοι μωβ κάδοι ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

otavoice