OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ορκίστηκε περιφερειάρχης ο Δ. Πτωχός- Ηχηρή απουσία Νίκα λόγω Αντ. Σαμαρά

Με την ηχηρή απουσία του απερχόμενου Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η απουσία Νίκα συνδέεται με την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην τελετή και στις σοβαρές καταγγελίες που είχε προβεί ο κ. Νίκας μιλώντας για πιέσεις που είχε δεχτεί από τον πρώην πρωθυπουργό για να εξυπηρετηθούν οικονομικά συμφέροντα.

Ο κ. Πτωχός προσπάθησε να αλλάξει το κλίμα κάνοντας κάλεσμα συνεργασίας για να πάει η Πελοπόννησος μπροστά όπως είπε.

Στο χαιρετισμό του μετά την ορκωμοσία του το απόγευμα της Παρασκευής στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης ο κ. Πτώχος έθεσε και τους στόχους της πενταετίας δηλώνοντας πως φιλοδοξεί να γίνει η Πελοπόννησος, Περιφέρεια πρότυπο.

Ο νέος περιφερειάρχης είπε ότι μεταξύ άλλων θα αγωνιστεί για να αποκτήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενιαία ταυτότητα, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο και να αποκτήσουν οι πολίτες περιφερειακή συνείδηση.

Ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου στο σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την πίστη ότι ο νέος περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός θα καταφέρει να βελτιώσει τη ζωή όλων των Πελοποννήσιων.

Στην θρησκευτική τελετή της ορκωμοσίας χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, ως τοποτηρητής του θρόνου της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας,  ευχόμενος επιτυχία στο έργο των νέων αιρετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή ορκωμοσίας ξεκίνησε με καθυστέρηση μισής ώρας επειδή άργησε να προσέλθει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στην ορκωμοσία μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Γιάννης Λαμπρόπουλος πολλοί δήμαρχοι της Πελοποννήσου και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών.

Δεν ορκίστηκαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων οι ιατροί – περιφερειακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Γιαννόπουλος και Δημήτρης Κουτσούλης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Νίκας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Πτωχό πριν την τελετή και του ευχήθηκε καλή θητεία. Ο κ. Νίκας δήλωσε ότι δεν επρόκειτο να παραστεί στη ορκωμοσία “για λόγους που συνδέονται με την παρουσία σε αυτή του κ. Σαμαρά και την εν γένει πολιτική του”, ενώ επιφυλάχθηκε για περισσότερα σε συνέντευξη Τύπου, την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Ενισχύονται τα Δημοτικά Ιατρεία με 15 ιατρούς και νοσηλευτές

otavoice

Δ. Σουφλίου: Έναρξη του έργου αποκατάστασης της Γέφυρας Μεσημερίου – Μεγάλου Δερείου

otavoice

Με συνεργασία Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας αποκαθίσταται η Γέφυρα του Μόρνου

otavoice

O δήμος Πύργου στέκεται αρωγός στους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές

otavoice

Πόρισμα Εισαγγελίας Βόλου: Δεν μπορούσε να κλείσει το θυρόφραγμα της Κάρλας

otavoice

Δ.Κορινθίων: Προγραμματική συμφωνία για ανάπλαση της πλατείας Δικαστικού Μεγάρου

otavoice