OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Αρταίων: Με επισημότητα και πλήθος κόσμου ο Καθαγιασμός των Υδάτων

Με σύμμαχο τον αρκετά καλό καιρό, πλήθος κόσμου με τη γιορτινή του διάθεση, από το πρωί της Ημέρας των Θεοφανείων – Σάββατο 6 Ιανουαρίου – προσήλθε στους ναούς του Δήμου Αρταίων προκειμένου να παραβρεθεί στον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων.

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έλαβε χώρα στο θρυλικό γεφύρι της Άρτας, στα προαύλια των μικρών εκκλησιών των χωριών, σε όχθες του Αράχθου , στη θάλασσα της Κορωνησίας, στον Αμβρακικό, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο το μυστήριο της Βάπτισης του Θεανθρώπου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάξιμου Γραικού Άρτας, στην περιοχή Τριγώνου, όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικου, έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, ο βουλευτής Ν. Άρτας Γεώγιος Στύλιος, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλειος Ψαθάς, ο πρόεδρος δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πατήλας, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Αναστασία Σίμου και Νικόλαος Σπύρου, Αντιδήμαρχοι καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Μ/ φ «Σκουφάς» η πομπή, μέσω του πεζοδρόμου της οδού Θειακογιάννη, έφτασε το ιστορικό γεφύρι, όπου με κάθε επισημότητα έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα ύδατα του ποταμού Αράχθου.

Στα κρύα νερά του Αράχθου βούτηξε , έπιασε και ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό ο θαρραλέος 20χρονος Θοδωρής Σύγγελος από τη Φιλοθέη.
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Το ήθελα από μικρός. Είναι μεγάλη ευλογία να πιάνεις το σταυρό», επισήμανε ο 20χρονος και ευχήθηκε «πάνω από όλα υγεία, να είμαστε όλοι καλά χαρά και αγάπη στον κόσμο».

«Σήμερα ενώνεται η γη και ο Ουρανός.
Σήμερον τα άνω τοις κάτω συνεορτάζει και τα κάτω τοις άνω συνομιλεί».
Με τα λόγια αυτά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχήθηκε στο πλήθος και σημείωσε:

«Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από το ιστορικό γεφύρι ενέχει Μέγα συμβολισμό. Είναι η ένωση των δύο όχθεων, η ένωση των ανθρώπων και μέσα από την ταπεινότητα, ο ερχομός της Ειρήνης της Ενότητας και της Αγάπης».

Στο τέλος της τελετής ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Σιαφάκας, ευχόμενος σε όλον τον κόσμο, δήλωσε: «Γιορτάζουμε σήμερα τα Άγια Θεοφάνεια, τη μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης. Είναι η νίκη του Φωτός ενάντια στο Σκοτάδι, η νίκη του Καλού ενάντια στο Κακό.

Εύχομαι το Άγιο Φως των Θεοφανείων να φέρει θεία φώτιση , εσωτερική αναβάπτιση, που θα οδηγεί τις σκέψεις και τις πράξεις μας με ηθικές αξίες και ιδανικά, αλληλοσεβασμό, αλληλεγγύη και αγάπη, αισιοδοξία και ελπίδα, ώστε να βελτιώσουμε και τη ζωή μας, αλλά και την καθημερινότητα της Άρτας. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες τις Αρτινές και όλους τους Αρτινούς».

Μετά το πέρας του Αγιασμού, ακολούθησε η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στα παρακείμενα καφέ του Ιστορικού Γεφυριού της Άρτας.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ωρωπού: Καθορισμός τέλους αποκομιδής- Ενημερώση πολιτών

otavoice

Πρωτοπορεί ο Δήμος Μαλεβιζίου στον ψηφιακό του μετασχηματισμό

otavoice

Δήμος Κατερίνης: Μεγάλη επιχείρηση κατά της αφισορύπανσης

otavoice

Αντιπροσωπεία του δήμου Μετεώρων στην αδελφοποιημένη πόλη Σβάμπαχ Γερμανίας

otavoice

Πέντε σημαντικές ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων

otavoice

Ο Δήμαρχος Σπάρτης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ

otavoice