OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Κάρναβος: Θα στηρίξουμε επενδύσεις στην πόλη μας, με όρους βιωσιμότητας

Από τις αρχές Νοεμβρίου το Δημοτικό μας Συμβούλιο με κοινό του ψήφισμα απαιτούσε την προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών μας σε σχέση με τα σχέδια εμπορικής αξιοποίησης του ευρύτερου χώρου της Εσπλανάδας, της πλατείας νερού και τον όμορων χώρων από την ΕΤΑΔ, τονίζει σε ανακοίνωση του ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας και Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Κάρναβος. 

Είχαμε επισημάνει – μεταξύ άλλων – ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας και η προσβασιμότητα των ανωτέρω χώρων και ότι η όποια εκμετάλλευση οφείλει να τηρεί τους περιβαλλοντικούς όρους καθώς και να σέβεται την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Η παράταξη μας – συνεπής στις αρχές της – πιστεύει ότι οι όποιες επενδύσεις γίνονται στην πόλη μας οφείλουν να γίνονται με όρους βιωσιμότητας.

Για το συγκεκριμένο σχέδιο πιστεύει πως η πόλη μας, έχει ανάγκη την προσέλκυση και νέων επενδύσεων στο χώρο του πολιτισμού και του τουρισμού.

Τέτοιες επενδύσεις ενισχύουν το τουριστικό προφίλ της πόλης, αναδεικνύουν την παραλία μας και θα τονώσουν την τοπική μας οικονομία.
Κανέναν δεν ικανοποιεί η σημερινή εικόνα.

Ιδιαίτερα, αν δούμε τη συνολική εικόνα με τα σχέδια αναμόρφωσης της υπόλοιπης παραλιακής ζώνης μέχρι το ΣΕΦ και που προβλέπει ήπιες χρήσεις αλλά και την κάθοδο του ΜΕΤΡΟ στην Καλλιθέα (έργο που διασφαλίσαμε μετά από πολλούς αγώνες).

Όμως και σε αυτή την επένδυση οφείλονται να τηρηθούν απαρέγκλιτα όροι βιωσιμότητας και συγκεκριμένα:

1. Θα πρέπει να διασφαλιστεί απόλυτα ο δημόσιος χαρακτήρας της Εσπλανάδα και της πλατείας Νερού καθώς και η προσβασιμότητα προς την παραλία.
2. Θα πρέπει να υπάρξει επαρκής κυκλοφοριακή μελέτη που θα προβλέπει συγκεκριμένες λύσεις για τα κυκλοφοριακά προβλήματα, τη δυνατότητα χρήσης ΜΜΜ και των θέσεων στάθμευσης.
3. Θα πρέπει να βρεθούν αποτελεσματικές λύσεις για το θέμα της ηχορύπανσης.
Η διοίκηση της ΕΤΑΔ στην πρόσφατη συνάντηση με όλες τις δημοτικές παρατάξεις δεσμεύτηκε τόσο για τη διασφάλιση της πρόσβασης όσο και για την ηχομόνωση της εγκατάστασης.

Είναι προφανές ότι η νέα Διοίκηση του Δήμου οφείλει να διασφαλίσει τις ανωτέρω προϋποθέσεις.

Εμείς θα στηρίξουμε τον κοινό αγώνα ώστε αυτές οι επενδύσεις να μην επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και το περιβάλλον.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice