OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Ορεστιάδας: Εκλογή Προεδρείου Δ.Σ και μελών Δημ.Επιτροπής

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, πραγματοποιήθηκε η εκλογή του νέου Προεδρείου καθώς και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

Με δήλωση του Δημάρχου Αδαμαντίου Παπαδόπουλου ως υποψήφια Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε η Θεοδώρα Σέμεν. Ακολούθως, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της δεύτερης σε εκλογική δύναμη παράταξης “ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ” Βασιλείου Μαυρίδη ως υποψήφιος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε ο Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης. Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της παράταξης “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ” που αναδείχθηκε τρίτη σε εκλογική δύναμη Χρήστος Καζαλτζής δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να υποδείξει υποψήφιο για το αξίωμα του Γραμματέα.

Συνεπώς, o Δήμαρχος Αδαμάντιος Παπαδόπουλος πρότεινε ως υποψήφια για το αξίωμα του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου την Μαρία Μανάβη.

Στη συνέχεια, το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου κλήθηκε να επικυρώσει, δια ανάτασης χειρός, καταρχήν την εκλογή της προτεινόμενης υποψήφιας ως Προέδρου. Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε η Θεοδώρα Σέμεν συγκέντρωσε είκοσι οκτώ (28) ψήφους, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθανάσιος Κυργιάννης δήλωσε παρών με την ευχή και την ελπίδα η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να μην είναι παραταξιακή πρόεδρος, αλλά πρόεδρος όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και ότι οι ίδιοι υπόσχονται να έχουν θετική συμπεριφορά εφαρμόζοντας τους κανονισμούς του Δημοτικού Συμβουλίου για το καλό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έπειτα, ο Προεδρεύων Σύμβουλος κάλεσε το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου να επικυρώσει με την ίδια διαδικασία την εκλογή του προτεινόμενου υποψήφιου ως Αντιπρόεδρου. Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης συγκέντρωσε είκοσι οκτώ (28) ψήφους, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρών δήλωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθανάσιος Κυργιάννης για τους ίδιους λόγους που προανάφερε.

Τέλος, ο Προεδρεύων Σύμβουλος κάλεσε το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου να επικυρώσει με την ίδια διαδικασία την εκλογή της προτεινόμενης υποψήφιας ως Γραμματέα. Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε η Μαρία Μανάβη συγκέντρωσε είκοσι εννέα (29) ψήφους, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εξελέγη Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας, ανακοινώθηκε από τον Προεδρεύοντα η νέα σύνθεση του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου για το χρονικό διάστημα από 02.01.2024 έως 30.06.2026, η οποία έχει ως εξής:

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου: Θεοδώρα Σέμεν
Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου: Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης
Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου: Μαρία Μανάβη

Ακολούθησε η διαδικασία εκλογής των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

Από την παράταξη του Δημάρχου τις τέσσερις (4) έδρες της Δημοτικής Επιτροπής, ως Τακτικά μέλη, καταλαμβάνουν, κατά σειρά, βάσει του αριθμού σταυρών προτίμησης που έλαβαν και της κλήρωσης που διενεργήθηκε, οι:
1. Χατζηπαναγιώτου Αθηνόδωρος (1ο Τακτικό μέλος),
2. Παπαλαμπίδης Ζήσης (2ο Τακτικό μέλος),
3. Σταυρίδης Απόστολος (3ο Τακτικό μέλος),
4. Καδόγλου Γεώργιος (4ο Τακτικό μέλος).

Αναπληρωματικά μέλη αποτελούν, κατά σειρά, βάσει του αριθμού σταυρών προτίμησης που έλαβαν οι υπόλοιποι τέσσερις (4) υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου, ως ακολούθως:
1. Τσομπανίδης Αντώνιος (1ο Αναπληρωματικό μέλος),
2. Χατζηπαναγιώτου Εμμανουήλ (2ο Αναπληρωματικό μέλος),
3. Αστεριάδης Μαργαρίτης (3ο Αναπληρωματικό μέλος),
4. Γκιλιλούδη Χριστίνα (4ο Αναπληρωματικό μέλος).

Από τις Παρατάξεις της μειοψηφίας “Ορεστιάδα στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ”, “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ”, “ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ” και “ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ”, τις δύο (2) έδρες της Δημοτικής Επιτροπής, ως Τακτικά μέλη, καταλαμβάνουν, κατά σειρά, βάσει του αριθμού σταυρών προτίμησης που έλαβαν, οι:
1. Καραγιάννης Γεώργιος (1ο Τακτικό μέλος),
2. Μαυρίδης Βασίλειος (2ο Τακτικό μέλος).

Αναπληρωματικά μέλη αποτελούν, κατά σειρά, βάσει του αριθμού σταυρών προτίμησης που
έλαβαν και της κλήρωσης που διενεργήθηκε, οι υπόλοιποι τέσσερις (4) Δημοτικοί Σύμβουλοι των
παρατάξεων της μειοψηφίας, ως ακολούθως:
1. Αρχοντίδης Αρχοντής (1ο Αναπληρωματικό μέλος),
2. Σταματίου Δημήτριος (2ο Αναπληρωματικό μέλος),
3. Καζαλτζής Χρήστος (3ο Αναπληρωματικό μέλος),
4. Σουκουλδάνος Γεώργιος (4ο Αναπληρωματικό μέλος).

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice