OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Σαρωνικού-Δ.Παπαχρήστου: «Ερχόμαστε να κάνουμε ριζικές αλλαγές»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και στο δημοσιογράφο Περικλή Καπετανόπουλο παραχώρησε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου, εστιάζοντας στην αταλάντευτη αρχή της διοικούσας παράταξης να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές ώστε «ο Δήμος Σαρωνικού να γίνει όπως όλοι τον ονειρευόμαστε».

Ο Δ. Παπαχρήστου, ερωτηθείς για το σημαντικότερο πρόβλημα του δήμου, εστιάζει σε αυτό της καθαριότητας και αναδεικνύει τα βασικά σημεία του στρατηγικού του σχεδιασμού προκειμένου να σημειωθούν άμεσες βελτιώσεις, μέχρι και την τελική αναμόρφωση του τοπίου που θα επέλθει, μεταξύ άλλων, μέσα από ιδιαίτερη έμφαση στην ανακύκλωση και στην κυκλική οικονομία.

Αναφερόμενος στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου τονίζει ότι αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της νέας δημοτικής αρχής καθώς είναι πεπαλαιωμένο και υπογραμμίζει την πρόθεσή του να αποκατασταθεί στο σύνολό του.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για το δίκτυο αποχέτευσης αναδεικνύει τη συνέχιση της σύνδεσης αποχέτευσης του Σαρωνικού στο ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας, ως της μόνης εφαρμόσιμης λύσης, τονίζοντας ότι η εγκατάσταση ενός σύγχρονου δικτύου αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των δημοτών και αποτελεί δείγμα πολιτισμού.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι οι παιδικές χαρές είναι εγκαταλελειμμένες και υπενθυμίζει τη δέσμευσή του για πιστοποίηση και ανάπλασή τους σε βάθος πενταετίας.

Στο μεταξύ, όμως, και προκειμένου «να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη ασφάλεια και συντήρησή τους», προσθέτει ο Δ. Παπαχρήστου, «δημιουργούμε από το ήδη υπάρχον προσωπικό ειδικό συνεργείο επισκευών το οποίο σε καθημερινή βάση έχει σαν στόχο την καταγραφή και επιτόπια επισκευή των μικρών φθορών στις παιδικές χαρές για να μην καθυστερούν ούτε μια ημέρα οι εργασίες».

Σχετικά Άρθρα

Γ.Γ. Αποβλήτων στην ΚΕΔΕ: Το τέλος ταφής θα επιστραφεί στο σύνολο στους δήμους

otavoice

Π.Δ.Ε: Τουρνουά beach volley σε συνεργασία με την Παναχαϊκή και το ΚΕΔΜΟΠ «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ»

otavoice

Στ.Αγγελούδης: Υπηρετούμε τη λειτουργία της αγοράς και της πόλης με βάση το “flyover”

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Χρηματοδότηση 120.000 ευρώ για την ενίσχυση της πυροπροστασίας

otavoice

Υλοποιήθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου

otavoice

Δ.Μαλεβιζίου: Ανάπλαση πλατείας Ευαγγελιστρίας και κοινοχρήστων χώρων Τυλίσου

otavoice