OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Πύργου: Ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα – Πρόεδροι σε ΔΕΥΑΠ και Λιμενικό Ταμείο

Τη διαμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Πύργου για το έτος 2024 προανήγγειλε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών-Υπηρεσίας Δόμησης Βασίλης Παναγόπουλος.

Ο λόγος αφορά το γεγονός ότι το πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία (σ.σ. Διονύσης Μπέλτσος ψήφισε «λευκό», Χρήστος Αθανάσουλας καταψήφισε), είχε κατατεθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με το δήμαρχο Στάθη Καννή και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Μπορούμε» να αποφασίζουν την ψήφιση του, ώστε να μην «κολλήσουν» έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη (6 εκ. ευρώ), είτε έργα που είναι δημοπρατημένα (2,5 εκ. ευρώ).

Ο κ. Παναγόπουλος ξεκαθάρισε στην εισήγησή του ότι με την πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού η δημοτική αρχή Καννή θα καταρτίσει το δικό της Τεχνικό Πρόγραμμα, όμως θα κάνει παράλληλα κάθε προσπάθεια να υλοποιήσει μη συμβασιοποιημένα έργα – που έχουν δημοπρατηθεί- αλλά και να μελετήσει έργα ενταγμένα σε χρηματοδοτικά προγράμματα (6,4 εκ. ευρώ) τα οποία πρέπει να ωριμάσουν ώστε να δημοπρατηθούν και αυτά.

Στην τοποθέτησή του, η οποία πυροδότησε μικρή ένταση, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτης Αντωνακόπουλος ζήτησε να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος, ώστε να μη χαθούν χρήματα και κατηγόρησε τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Νώντα Κυριαζή για «κόλλημα» διαδικασιών και έργων επί θητείας του ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου.

Απαντώντας, ο κ. Κυριαζής τόνισε πως η ευθύνη βαραίνει τη δημοτική αρχή Αντωνακόπουλου που δεν υιοθέτησε την εναλλακτική πρόταση της τότε αντιπολίτευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Διονύσης Μπέλτσος διαφώνησε με το Τεχνικό Πρόγραμμα, κυρίως όσον αφορά την προτεραιοποίηση, προτείνοντας την ένταξη έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα για υποδομές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε ο Δήμος Πύργου να μπορέσει να διεκδικήσει στον τομέα αυτό.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Αθανάσουλας ανέφερε ότι δε νοείται Τεχνικό Πρόγραμμα χωρίς να έχουν κληθεί τοπικά συμβούλια για να εκφράσουν προβληματισμούς και να διατυπώσουν προτάσεις και ιδέες. Ο κ. Αθανάσουλας δήλωσε ότι δεν ψηφίζει το πρόγραμμα γιατί μεγάλο μέρος του βασίζεται σε ίδιους πόρους και οι πρωταρχικές ανάγκες του λαού είναι απούσες.

Τελευταίος τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, που ανέφερε αρχικά πως σε ό,τι έχει δεσμευτεί η παράταξή του προεκλογικά θα προσπαθήσει να κρατήσει την υπόσχεσή της στο ακέραιο. Τόνισε όμως ότι το εν λόγω Τεχνικό Πρόγραμμα δεν εκφράζει τη σημερινή δημοτική αρχή, λόγω τόσο του περιεχομένου όσο και του τρόπου εκτέλεσης των έργων, κάνοντας λόγο για πολλές απευθείας αναθέσεις από την προηγούμενη δημοτική αρχή και σημείωσε ότι πρέπει όμως να ψηφιστεί για να τρέξουν διαδικασίες που έχουν καθυστερήσει, άκρως απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Πύργου, όπως η ψήφισε του προϋπολογισμού.

«Στην τροποποίηση θα πούμε για τα δικά μας έργα, που θα ζωντανέψουν την πόλη και τα χωριά, για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά που υποσχεθήκαμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ρούλα Αλικάκη – Τζανέτου στη ΔΕΥΑΠ και Κώστας Νικολούτσος στο Λιμενικό Ταμείο

Τις επιλογές του για τη θέση του προέδρου στη ΔΕΥΑ Πύργου και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου γνωστοποίησε χθες και επίσημα ο δήμαρχος Στάθης Καννής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των σχετικών θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, τοποθετώντας τα πρόσωπα που είχε ήδη επιλέξει.

Με απόφαση του κ. Καννή, πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ ορίστηκε η Ρούλα Αλικάκη – Τζανέτου, θέση την οποία έχει υπηρετήσει στο πρόσφατο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία, γεγονός που έκανε το δήμαρχο Πύργου να την εμπιστευθεί ξανά. Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου εξέλεξε και τα μέλη του Δ.Σ., που αποτελείται από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας: Λάκη Αθανασόπουλο, Δημήτρη Τζουανόπουλο, Σπύρο Κωνσταντόπουλο, Θανάση Τσαμπρινό, τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας: Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και Γιάννη Μπαλάσκα, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Χρήστο Κολόκα και τον εκπρόσωπο του κοινωνικού φορέα που θα συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ Γιάννη Βένδρα. Στη θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πύργου τοποθετήθηκε, όπως αποφάσισε ο δήμαρχος Πύργου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος με αντιπρόεδρο τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Μπορούμε» και πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Αλέκο Γαλανόπουλο. Ως μέλη στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου συμμετέχουν έπειτα από πρόταση της πλειοψηφίας η Βασιλική Γεωργιάδη, ενώ από τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας συμμετέχουν οι Μαρίνος Αχτύπης και Γιάννης Βαρελάς.

Ακόμα, όπως προβλέπεται, συμμετέχουν ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κατακόλου Φραγκίσκος Κολόσακας και ο Λιμενάρχης Κατακόλου Κωνσταντίνος Χαραλάμπους. Όσον αφορά τη ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ, ο κ. Καννής αποφάσισε να ορίσει πρόεδρο τη δημοτική σύμβουλο της παράταξής του Ελένη Μπαγιώργου και αντιπρόεδρο τον επίσης δημοτικό σύμβουλο από την παράταξή του Βασίλη Λιακόπουλο. Από τη μειοψηφία εκλέχθηκε μέλος ο Γιάννης Βαρελάς, ενώ συμμετέχουν και οι δημότες Θεοδώρα Καλοπούλου, Γιάννης Παρασκευόπουλος και Ηλίας Ξανθούλης

. Ως κοινωνικός φορέας στη ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ καθορίστηκε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας. Στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων Ν. Ηλείας το Δήμο Πύργου θα εκπροσωπήσουν ο δήμαρχος Στάθης Καννής και οι Βασίλης Παναγόπουλος, Νίκος Θεοδώρου, Βασίλης Φάμελος. Την πενταμελή εκπροσώπηση συμπληρώνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Τέλος, ως εκπρόσωποι του Δήμου Πύργου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης Ν. Ηλείας ορίστηκαν ο Νώντας Κυριαζής και ο Βασίλης Λιακόπουλος από την πλειοψηφία και ο Γιάννης Αργυρόπουλος από τη μειοψηφία.

Πηγή patrisnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Κόντρα Μπέου- Κουρέτα για τα νεκρά ψάρια – Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

otavoice

Κοινό μέτωπο ΠΕΔ ΣτΕ και Δήμου Χαλκιδέων, κατά της εγκατάστασης ιδιωτικής Μ.Ε.Α στην Αυλίδα

otavoice

Δ. Ιωαννιτών: Συνεδρίασε η αστική ομάδα εργασίας για το προσφυγικό

otavoice

Δ. Νοτίου Πηλίου: Aυτοψία στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές από Κλιμάκιο του ΕΛ.Γ.Α.

otavoice

Δήμαρχος Χαλκηδόνος: “Στηρίζουμε τον πολιτισμό του τόπου μας”

otavoice

Ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 54 σχολικών καθαριστριών στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

otavoice