OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Σπύρος Βούγιας

Εξελέγη το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης το νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.

Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Σπύρος Βούγιας, προερχόμενος από την παράταξη του δημάρχου, νέος αντιπρόεδρος ο Χάρης Αηδονόπουλος από τον συνδυασμό του Κωνσταντίνου Ζέρβα και γραμματέας η Ελισάβετ Αλατσίδου από την παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Σπύρου Πέγκα. Και οι τρεις εκλέχθηκαν με ευρεία πλειοψηφία, με 40 ψήφους υπέρ και τρία λευκά, που προήλθαν από τους συνδυασμούς «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Πόλη Ανάποδα».

Ο κ. Βούγιας, αμέσως μετά την εκλογή του, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους για την τιμή που του έκαναν να τον εκλέξουν με ισχυρή πλειοψηφία στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. για τα επόμενα 2,5 χρόνια. «Αποτελεί τιμή και πρόκληση για μένα να ανταποκριθώ στις υψηλές απαιτήσεις», δήλωσε.

Τόνισε, δε, πως «στόχος είναι να αποκαταστήσουμε την εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και να καταστεί ανοιχτό εργαστήριο αναστοχασμού και δράσης». Ενημέρωσε ακόμη πως τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί μια άτυπη συνάντηση των επικεφαλής των επτά παρατάξεων που εξελέγησαν από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και πως η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Σώματος θα γίνει στα μέσα Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του, ο νέος αντιπρόεδρος κ. Αηδονόπουλος κάλεσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να δουλέψουν «για την πόλη ώστε να γίνει πιο ανθρώπινη και πιο σωστή», ενώ η κ. Αλατσίδου πρόσθεσε πως «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Βασίζομαι στη συνεργασία προς όφελος των πολιτών της Θεσσαλονίκης».

Εκλέχθηκε η εννεαμελής Δημοτική Επιτροπή 

Τα νέα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης, που θα ασκεί τις αρμοδιότητες της Οικονομικής, της Ποιότητας Ζωής καθώς και της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία καταργείται, εκλέχθηκαν στις σημερινές δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόεδρος της εννεαμελούς Δημοτικής Επιτροπής ορίστηκε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Βασίλης Γάκης.

Μετά από ψηφοφορία εκλέχθηκαν και τα οκτώ τακτικά μέλη. Από τη διοικούσα παράταξη εξελέγησαν οι αντιδήμαρχοι Λάζαρος Ζαχαριάδης, Γιώργος Αρβανίτης, Γιώργος Δημαρέλος, Πρόδρομος Νικηφορίδης και Αθανάσιος Ζιώγας. Από την αντιπολίτευση εξελέγησαν τρία τακτικά μέλη οι Σωκράτης Δημητριάδης και Μιχάλης Κούπκας από την παράταξη Ζέρβα και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από την παράταξη Πέγκα.

Ως αναπληρωματικοί εξελέγησαν από τη διοικούσα παράταξη οι Σαράντης Μονοπόρτης, Κώστας Βασιλόπουλος, Δήμητρα Αγκαθίδου, Έφη Θεοδωράκη και Παντελής Καζαντζίδης, ενώ από την αντιπολίτευση οι Ελισάβετ (Έλσα) Αλατσίδου, Μάκης Κυριζίδης, Βασίλης Τομπουλίδης και Μαρία Κέκη.

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του  Σπύρου Βούγια 

Στο χαιρετισμό του ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας σημείωσε τα εξής:

«Αγαπητέ μου Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που δείξατε σήμερα στο πρόσωπο μου, προτείνοντας και εκλέγοντας με και μάλιστα με ισχυρή πλειοψηφία στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Αποτελεί πραγματικά μεγάλη τιμή και πρόκληση για εμένα να ανταποκριθώ επάξια στις υψηλές απαιτήσεις της αποστολής μου.

Παρακολουθώ από κοντά τα τελευταία χρόνια με θλίψη τη διαρκή υποβάθμιση του σώματος σε ένα απογυμνωμένο από αρμοδιότητες και κύρος διακοσμητικό όργανο και αναρωτιέμαι διαρκώς πώς θα
μπορούσε να ξαναβρεί τη χαμένη του αξιοπιστία και να αποκτήσει σύγχρονο νόημα, ζωντανό περιεχόμενο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και χρησιμότητα για τους πολίτες.

Πρώτος μου στόχος επομένως είναι να αποκαταστήσουμε αρχικά την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του και να επινοήσουμε τρόπους ώστε αυτό το μοναδικό εργαλείο δημοκρατικής εκπροσώπησης και συμμετοχικής διαβούλευσης να καταστεί ένα ανοιχτό εργαστήριο αναστοχασμού και δράσης πάνω στα προβλήματα, τη νέα ταυτότητα και το μέλλον της πόλης. Και δεύτερος, εξίσου σημαντικός, είναι η υποχρέωσή μας να καταλήγουμε κάθε φορά σε ορθολογικές αποφάσεις μετά από εξαντλητικό και υψηλού επιπέδου διάλογο, ώστε να μπορεί τελικά η διοίκηση να προωθεί το έργο της για το καλό της πόλης.

Αυτά, όμως, έχουμε μια ολόκληρη θητεία μπροστά μας για να τα αποδείξουμε όλοι μαζί, στην πράξη. Θα ξεκινήσουμε αυτή την εβδομάδα με μια άτυπη συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων για να συζητήσουμε ένα επικαιροποιημένο σχέδιο λειτουργίας του δημοτικού μας συμβουλίου και θα ακολουθήσει η πρώτη τακτική μας συνεδρίαση στα μέσα Ιανουαρίου.

Αισθάνομαι, τέλος, πως αυτή η διάκριση που μου αποδώσατε σήμερα αποτελεί, ίσως, και μια άυλη ανταπόδοση στην πολύχρονη (αν και Σισσύφεια) προσπάθεια μου για τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής του πολίτη.

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή χρονιά και καλή μας θητεία!»

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ηλιούπολης: Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το επικίνδυνο σημείο Πεντάρη & Ηρώων Πολυτεχνείου

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Σε ταχείς ρυθμούς, η ανάπλαση του κεντρικού οδικού άξονα της Κυπρίων Αγωνιστών

otavoice

Δ.Αιγάλεω: Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Κινηματογραφικές Βραδιές

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: 6ο Αντάμωμα Παράδοσης και Πολιτισμού

otavoice

Δ.Πειραιά: Συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης σε σχολεία της πόλης

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Μετεώρων με κτηνοτρόφους του Δήμου – Οι αποφάσεις που ελήφθησαν

otavoice