OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

«Όχι» στις αντιμισθίες των Δημ.Συμβούλων από το Δ.Σ. Καλαμαριάς

Μία συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική απόφαση που θα συμβάλει με τη σειρά της στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η νέα δημοτική αρχή και οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς να αντιμετωπίσουν τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος, έλαβε το δημοτικό συμβούλιο, κατά την χθεσινή, πρώτη του συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, η δήμαρχος Χρύσα Αράπογλου εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο να αποποιηθούν τα μέλη του έστω και για ένα διάστημα ενός ή δύο ετών, την αντιμισθία που προβλέπει ο νόμος ως αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις.

Η δήμαρχος έκανε την εισήγησή της τονίζοντας πώς αυτή βασίζεται στα εξαιρετικά δυσμενή οικονομικά του Δήμου, ενώ επεσήμανε πώς εάν γίνει αποδεκτή, όπως και τελικά έγινε και μάλιστα ομόφωνα, θα είναι μία απόφαση τόσο συμβολική όσο και πρακτική, καθώς θα εξοικονομηθούν χρήματα απαραίτητα για τη λειτουργία του Δήμου.

Επιπλέον, στο ίδιο πλαίσιο, η κ. Αράπογλου ανακοίνωσε πώς κανείς από τα μέλη της διοίκησής της δεν χρησιμοποίησε ούτε πρόκειται να κάνει χρήση υπηρεσιακού τηλεφώνου, αλλά και υπηρεσιακού οχήματος, προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο οι δαπάνες.

Σχετικά Άρθρα

Το αρχαιολογικό μουσείο της Τήλου εγκαινίασε η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

otavoice

ΠΔΕ-Β. Γιαννόπουλος : «Οδική ασφάλεια και αντιπλημμυρική θωράκιση σε προτεραιότητα»

otavoice

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Αλεξόπουλος στη Ρακίτα Αχαΐας

otavoice

Αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού σε γειτονιές, πλατείες και σχολεία της Πάτρας

otavoice

«Συμπολιτεία»: Οι πολίτες μας αποκτούν έναν χώρο «στολίδι» στη Νέα Πεντέλη

otavoice

Συνάντηση Λέντζα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

otavoice