OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Κω

Ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, όρισε με απόφασή του τους παρακάτω εννιά (9) δημοτικούς συμβούλους ως Αντιδημάρχους, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, με θητεία από τις 1 Ιανουαρίου 2024 έως και 31 Δεκεμβρίου 2024:

Α) Αντιδήμαρχο Οικονομικών την κα Γεωργία Κασσιώτη (έμμισθη αντιδημαρχία), στην οποία
μεταβιβάζει τις κάτωθι αρμοδιότητες:

– Της εποπτείας και ευθύνη των Οικονομικών του Δήμου καθώς και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των: Προσόδων, ΤΑΠ και Τελών Καθαριότητας-Φωτισμού, Ελέγχου Δημοτικής Περιουσίας, Ταμειακής Βεβαίωσης, Εισπράξεων, Κοινοποιήσεων φορολογητέας ύλης, Προϋπολογισμού, Εκκαθάρισης Δαπανών, Προμηθειών, Λογιστηρίου – Διπλογραφικού, Ταμείου κ.λ.π.
– Την έγκριση των δαπανών και τη διάθεση όλων των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων, συμπεριλαμβανομένων των πιστώσεων που εγγράφονται σε αυτόν με αναμόρφωση, με την έκδοση της σχετικής ΑΑΥ.
– Τον καταλογισμό αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών σε βάρος των λαβόντων υπαλλήλων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 24 του Ν.4354/2015 (Α΄176).
– Τον έλεγχο, την εποπτεία και τον καταλογισμό των υπολόγων σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 150 και 152 του Ν.4270/2014, κατά το μέρος που ανάγονται στον διατάκτη.
– Να υπογράφει και να συνυπογράφει:
1. Τους βεβαιωτικούς καταλόγους.
2. Τις προτάσεις ανάληψης υποχρέωσης δαπανών.
3. Να θεωρεί τις υπογραφές των επιτροπών στα διάφορα πρωτόκολλα παραλαβής, καλής εκτέλεσης προμηθειών – εργασιών που συνοδεύουν τα χρηματικά εντάλματα.
4. Να υπογράφει όλα τα έγγραφα, αποφάσεις, δικαιολογητικά και πράξεις σχετικά με την οικονομική υπηρεσία.
5. Ορίζεται εκπρόσωπος του δήμου στις τράπεζες με τις οποίες συναλλάσσεται ο δήμος Κω.
– Μεταβιβάζεται επίσης η αρμοδιότητα της άσκησης καθηκόντων Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής.

Β) Αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων, Βιώσιμης Κινητικότητας και Δημοτικών Συγκοινωνιών τον κ.
Αλέξανδρο Χρυσόπουλο (έμμισθη αντιδημαρχία), στον οποίο μεταβιβάζονται οι κάτωθι
αρμοδιότητες που αφορούν:

i. Στην εποπτεία, το σχεδιασμό , την παρακολούθηση και την υλοποίηση των πάσης φύσεως τεχνικών μελετών που εκπονούνται από τις Τεχνικές υπηρεσίες ή μέσω προγραμματικών συμβάσεων ανατίθενται και ως φορέας εκτέλεσης είναι ο Δήμος Κω .
ii. Στις κυκλοφοριακές μελέτες, στις μελέτες ελεγχόμενης στάθμευσης , στα σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας και ανάπτυξης .
iii. Στο σχεδιασμό , την παρακολούθηση και υλοποίηση της λειτουργίας των δημοτικών συγκοινωνιών .
iv. Στη συνεργασία για λογαριασμό του Δήμου Κω με τους συγκοινωνιακούς φορείς για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του δικτύου μεταφορών στο νησί της Κω.
v. Στη συνεργασία με την Αντιδημαρχία χρηματοδοτούμενων, αναπτυξιακών έργων και ακίνητης περιουσίας του Δήμου, για όλα τα ζητήματα αρμοδιότητας Τεχνικών Υπηρεσιών.
vi. Στη συνεργασία με την Αντιδημαρχία Εργοταξίων και Καθημερινότητας για όλα τα ζητήματα αρμοδιότητας Τεχνικών Υπηρεσιών όπως αυτά αναφέρονται στην παράγραφο (i).
vii. Στη συνεργασία με τις λοιπές αντιδημαρχίες, τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες που συμμετέχει ο Δήμος Κω, για ζητήματα αρμοδιότητας τεχνικών υπηρεσιών που αφορούν στις μελέτες.

Γ) Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας τον κ. Σταμάτη
Καμπουράκη (έμμισθη αντιδημαρχία). Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται θα τον αναπληρώνει στα καθήκοντά του.

Δ) Αντιδήμαρχο Εργοταξίων και Καθημερινότητας τον κ. Παναγιώτη Χατζηχριστοφή
(έμμισθη αντιδημαρχία), στον οποίο μεταβιβάζονται οι κάτωθι αρμοδιότητες που αφορούν:

i) Στην εποπτεία, το σχεδιασμό, την παρακολούθηση και την υλοποίηση της λειτουργίας των όλων των εργοταξίων του Δήμου Κω και στην ορθή κατανομή και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στις δημοτικές κοινότητες που αφορά στα τεχνικά συνεργεία για τη διαχείριση της καθημερινότητας.
ii) Στην εποπτεία, το σχεδιασμό και την παρακολούθηση για την καλή λειτουργία των μηχανημάτων και των οχημάτων του Δήμου Κω.
iii) Στη σωστή και αποδοτική λειτουργία της γραμμής δημότη, της ποσοτικής και ποιοτικής αξιολόγησης των δεδομένων της σε εβδομαδιαία βάση, που αφορούν στην υλοποίηση των αιτημάτων των Δημοτών. Στην ενημέρωση του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων σε εβδομαδιαία βάση γραπτώς, με δείκτες ποσοτικούς και ποιοτικούς, της απόδοσης της γραμμής δημότη.
iv) Στη στενή και αποδοτική συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, Βιώσιμης Κινητικότητας και Δημοτικών Συγκοινωνιών για όλα τα ζητήματα αρμοδιότητας της που αφορούν στην έγκαιρη προμήθεια και επάρκεια των πάσης φύσεως υλικών για τη διαχείριση της καθημερινότητας , καθώς και του στόλου των μηχανημάτων και οχημάτων.
v) Στη συνεργασία με τις λοιπές αντιδημαρχίες , τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες που συμμετέχει ο Δήμος Κω, για ζητήματα αρμοδιότητας του που αφορούν στη λειτουργία των εργοταξίων, τη διαχείριση της καθημερινότητας και την ορθή και αποτελεσματική λειτουργία της γραμμής δημότη και την εύρυθμη λειτουργία της πολιτικής προστασίας.

Ε) Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας την κα. Σταματία Κανταρζή (έμμισθηαντιδημαρχία).

Ζ) Αντιδήμαρχο Χρηματοδοτούμενων – Αναπτυξιακών έργων και Ακίνητης περιουσίας τον
κ. Κωνσταντίνο Χόνδρο (άμισθη αντιδημαρχία)

Η) Αντιδήμαρχο Παιδείας και Βρεφονηπιακών Σταθμών την κα Κατερίνα Χατζηθωμά-Κυπραίου (έμμισθη αντιδημαρχία).

Θ) Aντιδήμαρχο Πρασίνου και Δημόσιου Χώρου τον κ. Σοφοκλή Δουδούς (έμμισθη αντιδημαρχία)

Ι) Αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Τουρισμού και Εθελοντισμού την κα Σταμάτα (Ματίνα) Ελένη
Βουκελάτου Χριστοδουλίδη (άμισθη αντιδημαρχία).

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice