OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Eurovelo

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Eurovelo (ΕΣΚΕ), στην οποία συμμετείχαν η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Κάρναβος και ο πρόεδρος της ΜΚΟ, «Πόλεις για το Ποδήλατο», Σπύρος Παπαγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η ομάδα εργασίας ενημέρωσε τα μέλη του ΕΣΚΕ για τις υλοποιούμενες δράσεις και αποφασίστηκε ο συντονισμός των ενεργειών μεταξύ των συμμετεχόντων για την ανάπτυξη του Eurovelo, σε επίπεδο περιφερειών και Δήμων.

Το EuroVelo ως στόχο έχει αφενός τον σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου ποδηλατικού δικτύου ευρωπαϊκών χωρών και αφετέρου να καταγράψει τις ήδη υπάρχουσες ή να δημιουργήσει νέες, φιλικές προς το ποδήλατο διαδρομές και να τις εντάξει σε ένα καταγεγραμμένο και ενιαίο πλέον Ευρωπαϊκό δίκτυο.

Την Ελλάδα θα διασχίζουν ήδη τρείς διαδρομές.

Η Διαδρομή 13 που ξεκινάει από την οικισμό Προμαχώνα του Δήμου Σιντίκης Σερρών και φθάνει έως τις Καστανιές Έβρου. Η Διαδρομή 8 ξεκινά από την Ηγουμενίτσα και μέσω Ρίου Αντιρρίου καταλήγει στην Αθήνα, ενώ η Διαδρομή 11 ξεκινά από τη συνοριακή γραμμή Ευζώνων και καταλήγει στην Αθήνα.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice