OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στ.Φουντουκίδης: Αναλαμβάνουμε το κόστος λειτουργίας του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά, η μεγάλη συγκέντρωση φορέων και πολιτών του Δήμου Πέλλας με θέμα συζήτησης την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών.

Μία πρωτοβουλία του Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη, η οποία είχε μεγάλη ανταπόκριση από φορείς και πολίτες που κατέκλυσαν τον χώρο της αίθουσας, έστειλε ένα μήνυμα δυναμισμού και αποφασιστικότητας κατά το οποίο κατέστη σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή ούτε στο ελάχιστο η υποβάθμιση του Πρωτοδικείου, με το φερόμενο νέο δικαστικό χωροταξικό χάρτη του Υπουργείου.

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε το σχέδιο αυτό ως μία  “εμμονική διοικητική μεταρρύθμιση που δεν έχει καμία διοικητική και οικονομική λογική με την πραγματικότητα“, ενώ αναφέρθηκε ότι και στην πρόσφατη κάθοδο στο Υπουργείο (την περασμένη Πέμπτη μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ.) έκανε αναφορά στον αρμόδιο Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Μπούγα για το λανθασμένο σκεπτικό μετατροπής του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών σε έναν Περιφερειακό δικαστικό φορέα, τονίζοντας ότιο Δήμος Πέλλας είναι αποφασισμένος να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος λειτουργίας του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών εφόσον παραμείνει με την υπάρχουσα μορφή του“.

Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης ότι “είμαστε αποφασισμένοι ως Δήμος Πέλλας αλλά και ως τοπική κοινωνία να αναλάβουμε την οποιαδήποτε πρωτοβουλία άμεσα από την ερχόμενη εβδομάδα κιόλας με συμβολική κατάληψη του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών και ότι άλλο κριθεί σκόπιμο, ώστε να καταστήσουμε σαφή την αποφασιστικότητά μας για την αποτροπή μιας άδικης απόφασης υποβάθμισης του Πρωτοδικείου”. Κλείνοντας επισήμανε ότι “κρατάω την αισιοδοξία των κυβερνητικών βουλευτών ότι τελικά δεν θ ́ αλλάξει κάτι για το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών“.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον δήμαρχο και σε κλίμα ενότητας και αποφασιστικότητας κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.κ. Καστερίδη και Στάμκου, τονίζοντας ότι με μία ενδεχόμενη υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών, θα υπάρξει αρνητική εξέλιξη και στο θέμα της κατασκευής του νέου δικαστικού μεγάρου.

Τοποθετήσεις για το θέμα έκαναν και οι τοπικοί βουλευτές κ. Βασιλειάδης διά ζώσης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταμενίτης μέσω επιστολής του λόγω απουσίας του στην Αθήνα και ο κ. Καρασμάνης όπως και η κα. Τζάκρη μέσω διαδικτυακής σύνδεσης τους.

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Ε: Τουρνουά beach volley σε συνεργασία με την Παναχαϊκή και το ΚΕΔΜΟΠ «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ»

otavoice

Στ.Αγγελούδης: Υπηρετούμε τη λειτουργία της αγοράς και της πόλης με βάση το “flyover”

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Χρηματοδότηση 120.000 ευρώ για την ενίσχυση της πυροπροστασίας

otavoice

Υλοποιήθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου

otavoice

Δ.Μαλεβιζίου: Ανάπλαση πλατείας Ευαγγελιστρίας και κοινοχρήστων χώρων Τυλίσου

otavoice

Συνεργασία μεταξύ Δήμου Ρεθύμνης και Δήμου Κλουζ της Ρουμανίας

otavoice