OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση Χρ. Τριαντόπουλου – δημάρχου Κιλελέρ για το σχέδιο στήριξης

Συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρ. Τριαντόπουλο είχε ο Δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Αθανάσιοs Νασιακόπουλος. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης της περιοχής που επλήγη και από τα δύο πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2023 – από τον “Daniel” και από τον “Elias”.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι στο πλαίσιο στενής συνεργασίας του Υπουργείου με το Δήμο Κιλελέρ, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τις περιοχές δύο φορές, τόσο ο Δήμος όσο και η ΔΕΥΑ Κιλελέρ έλαβαν έκτακτη χρηματοδότηση για να προχωρήσουν σε αποκαταστάσεις υποδομών και δικτύων που υπέστησαν σημαντικές ζημιές.

Ειδικότερα, τους τελευταίους μήνες, έχουν εγκριθεί έκτακτοι πόροι 3,6 εκατ. ευρώ προς το Δήμο Κιλελέρ για τις αποκαταστάσεις και τις διορθώσεις των ζημιών σε δίκτυα και υποδομές, ενώ έχουν επίσης εγκριθεί και έκτακτοι πόροι 1,7 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΥΑ του Δήμου Κιλελέρ.

Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της εκρεμμούσας χορήγησης της ενίσχυσης για την κάλυψη των ζημιών στην οικοσκευή και των πρώτων επισκευαστικών αναγκών στις κατοικίες που επλήγησαν κατά τη δεύτερη πλημμύρα του Σεπτεμβρίου, τη θεομηνία ‘Elias’.

Σχετικά Άρθρα

Π.Π: Συνάντηση Δ. Πτωχού με τον Γερμανό Πρέσβη, για τουρισμό-επενδύσεις

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση για Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ

otavoice

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice