OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Παπαχρήστου: «Δεν προχωράμε σε αύξηση των δημοτικών τελών»

Στη δέσμευση ότι δεν θα σημειωθεί αύξηση των δημοτικών τελών, παρά το μείζον πρόβλημα της υπέρογκης αύξησης του τέλους ταφής απορριμμάτων που ήδη έχουν ενσωματώσει πολλοί δήμοι της Αττικής, προχώρησε ο δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο Δημ. Παπαχρήστου σημείωσε ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής ελήφθη η απόφαση να προσφύγει ο Δήμος Σαρωνικού μαζί με την ΚΕΔΕ και 163 ακόμη δήμους στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της αύξησης αυτής, προσθέτοντας ότι το εν λόγω τέλος συντελεί στη μείωση της χρηματοδότησης των δήμων από τους ΚΑΠ.

Επιπλέον, εγγυήθηκε ότι προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σαρωνικού θα έχουν κατατεθεί προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο στις αρχές του Μαρτίου του 2024 και υπογράμμισε ότι εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, ψηφίζονταν πάντοτε στο ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή τον Μάρτιο του επόμενου έτους. Όπως αποσαφήνισε, ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του 2025 θα κατατεθούν προς ψήφιση εγκαίρως, δηλαδή στα τέλη του 2024. «Κάποιοι επενδύουν στη δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος των δημοτών. Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας προκειμένου να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για τους δημότες μας», υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε, στη συνέχεια, σε σημαντικές αποφάσεις με αναπτυξιακό πρόσημο που ελήφθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρώτη, αφορά στη δημιουργία Πολεοδομίας με εκμίσθωση χώρου στην πλατεία Καλυβίων, η δεύτερη στη μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης επίσης στην πλατεία Καλυβίων και η τρίτη στη δημιουργία Κέντρου Πολιτικής Προστασίας με επιχειρησιακό κέντρο στην Ανάβυσσο, απέναντι από τον Αγ. Παντελεήμονα.

«Αλλάζουμε την εικόνα του δήμου μας γιατί αυτό μας ψήφισαν να κάνουμε οι δημότες μας», επισήμανε ο δήμαρχος. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας που θα ξεκινήσει με ένα πλήρωμα καθώς και στις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής των δημοτών.

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Ε: Τουρνουά beach volley σε συνεργασία με την Παναχαϊκή και το ΚΕΔΜΟΠ «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ»

otavoice

Στ.Αγγελούδης: Υπηρετούμε τη λειτουργία της αγοράς και της πόλης με βάση το “flyover”

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Χρηματοδότηση 120.000 ευρώ για την ενίσχυση της πυροπροστασίας

otavoice

Υλοποιήθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου

otavoice

Δ.Μαλεβιζίου: Ανάπλαση πλατείας Ευαγγελιστρίας και κοινοχρήστων χώρων Τυλίσου

otavoice

Συνεργασία μεταξύ Δήμου Ρεθύμνης και Δήμου Κλουζ της Ρουμανίας

otavoice