OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Σαρωνικού: «Τα καταφέρνουμε γιατί οι εργαζόμενοι του δήμου βάζουν πλάτη».

Συνέντευξη στην διαδικτυακή εκπομπή Άσπρο-Μαύρο και στον Άρη Αρήφογλου παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου, εστιάζοντας στις 40 πρώτες ημέρες της νέας διοίκησης.

Ο Δημ. Παπαχρήστου σημείωσε, μεταξύ άλλων:

Όπως διαπιστώσαμε κατά την προεκλογική περίοδο, έλειπε από τους δημότες η αίσθηση ότι υπάρχει μια διοίκηση που ασχολείται με την καθημερινότητά τους. Εμείς πέρα από τα μεγάλα έργα που δρομολογούμε, για παράδειγμα την ανάπλαση της πλατείας της π. Φώκαιας που σύντομα θα ολοκληρωθεί, κάθε μέρα προχωράμε σε παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής όλων μας.

Κατά τον ίδιο τρόπο, διαπιστώσαμε ότι δεν είχε δοθεί η απαραίτητη σημασία στα τοπικά συμβούλια. Η δημοτική μας ομάδα, μια φορά την εβδομάδα πηγαίνει, εκ περιτροπής, σε κάθε μια από τις πέντε δημοτικές ενότητες, προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα, να δει τις στοχοθεσίες και την πορεία τους και να δρομολογήσει λύσεις.

Το κύριο πρόβλημα που απασχολεί όλες, ανεξαιρέτως, τις κοινότητες είναι αυτό της καθαριότητας. Ήδη κατά τον πρώτο μήνα της διοίκησής μας μαζέψαμε 800 φορτηγά κλαδί. Επίσης, ξεκινήσαμε τις προηγούμενες ημέρες να κλείνουμε με σωστό τρόπο επικίνδυνες, μεγάλες λακκούβες που βρίσκονται στο παλιό, κατεστραμμένο οδικό δίκτυο.

Προχωράμε και πιέζουμε να βρούμε μια λύση για τα 2 εκατομμύρια αστικής οδοποιίας που είναι «στον αέρα», για να μπορέσουμε πραγματικά να φτιάξουμε τους δρόμους μας.

Οι κοινωνικές δομές του δήμου τα τελευταία χρόνια λειτουργούν πολύ σωστά και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Εμείς οφείλουμε να τις εξελίξουμε και να τις βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο.

Το αφήγημα για χρεοκοπία του δήμου ήταν ψευδές. Διακινήθηκε από όσους, τελικά, χρεοκόπησαν οι ίδιοι πολιτικά. Ο δήμος είναι ισορροπημένος οικονομικά και με μια σωστή κατανομή του προϋπολογισμού που δρομολογούμε, θα μπορέσει τον πρώτο χρόνο να παράξει και έργο.

Το 80% των αντιδημάρχων, εντεταλμένων και τοπικών συμβούλων είναι νέοι όχι μόνο ηλικιακά αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό το στοιχείο δίνει σε όλους μας μεγάλη ζωντάνια και ενέργεια και στο τέλος της θητείας μας θα αποδειχθεί ότι αυτή η ομάδα θα γράψει ιστορία στον δήμο Σαρωνικού.

Ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής το καταφέραμε γιατί οι εργαζόμενοι βοήθησαν και τους ευχαριστώ από καρδιάς γι αυτό. Δουλεύουν περισσότερες ώρες από το σύνηθες και βάζουν πλάτη σε ό,τι κάνουμε. Χωρίς αυτούς ο δήμος Σαρωνικού δεν μπορεί να προχωρήσει.

Με τον νέο Γενικό Γραμματέα, Αντώνη Κουλουβράκη, έχουμε την ίδια όρεξη και την ίδια ενέργεια να κάνουμε πράγματα στο δήμο. Έχει εμπειρία από διοίκηση κι έρχεται να συμπληρώσει το όραμα μας, όχι μόνο να είμαστε καλοί αλλά να είμαστε οι καλύτεροι.

Σχετικά Άρθρα

Γ.Γ. Αποβλήτων στην ΚΕΔΕ: Το τέλος ταφής θα επιστραφεί στο σύνολο στους δήμους

otavoice

Π.Δ.Ε: Τουρνουά beach volley σε συνεργασία με την Παναχαϊκή και το ΚΕΔΜΟΠ «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ»

otavoice

Στ.Αγγελούδης: Υπηρετούμε τη λειτουργία της αγοράς και της πόλης με βάση το “flyover”

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Χρηματοδότηση 120.000 ευρώ για την ενίσχυση της πυροπροστασίας

otavoice

Υλοποιήθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου

otavoice

Δ.Μαλεβιζίου: Ανάπλαση πλατείας Ευαγγελιστρίας και κοινοχρήστων χώρων Τυλίσου

otavoice