OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Αγράφων: Λύκοι και ποιμενικοί σαρακατσάνικοι σκύλοι

Τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός των λύκων υπεραυξήθηκε, όχι μόνο στη δική μας περιοχή, τον Δήμο Αγράφων αλλά και σε όλους τους γειτονικούς Δήμους προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων, αναφέρει ο δήμαρχος Αλέξης Καρδαμπίκης. 

‘Ενα φαινόμενο πλέον καθημερινό, που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα αλλά και απειλή στην περιοχή μας.

Εμείς ζητάμε με αλλεπάλληλες κινήσεις που κάνουμε, να βρεθεί άμεσα λύση στα πρότυπα πάντα των άλλων Ευρωπαϊκών Κρατών και να δίνεται η αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ από το πρώτο ζώο.
Μέχρι τότε όμως θα κάνουμε τον αγώνα μας για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που βλέπουν κάθε μέρα τα κοπάδια τους να αποδεκατίζονται.

Έτσι λοιπόν χθες στη Βαλαώρα, ο Δήμος Αγράφων συνδιοργάνωσε με τον Ελληνικό Ποιμενικό ‘Ομιλο Σαρακατσάνικου Σκύλου, εκδήλωση για να γνωρίσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι τον σαρακατσάνικο ελληνικό ποιμενικό σκύλο που είναι ο φύλακας των κοπαδιών. Ευχαριστούμε όσους πραγματοποίησαν την επίδειξη των ικανοτήτων αυτού του πραγματικά αξιοθαύμαστου είδους σκύλου, όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης αλλά και όλους όσους παραβρέθηκαν κ ενημερώθηκαν, μικρούς και μεγάλους.

Εμείς πάντα θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να βοηθάμε τους δημότες μας, βελτιώνοντας τη ζωή τους και προστατεύοντας με κάθε τρόπο την περιουσία τους, επισημαίνει ο δήμαρχος Αγράφων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
– Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης
– Η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής και Δασικής Πολιτικής κ. Κατερίνα Καλαντζή
– Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θωμάς Ευαγγελογιώργος
– Οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Αγράφων, κ. Κωνσταντίνος Ζαρκαδούλας, κ. Γεώργιος Αθανασίου, κ. Ηλίας Μάκκας, κ. Παναγιώτης Μπράζιας και κ. Αργυρώ Διώτη,
– Οι Πρόεδροι ΔΚ Βαλαώρας κ. Χρήστος Τσιαμπόκαλος, ΔΚ Τοπολιάνων κ. Παναγιώτης Νταβαρίνος και ΔΚ Περδικακίου κ. Παναγιώτης Καπούλας.

 

Σχετικά Άρθρα

Χάρης Δούκας: «Οδηγούν τους Δήμους σε αδιέξοδο»

otavoice

Στην Κύπρο, ο Δήμος Αιγάλεω συμμετείχε στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Κυθρέας

otavoice

Δ.Πειραιά: Συνάντηση Γ. Μώραλη με την Σοφία Ζαχαράκη

otavoice

Ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας ανάμεσα στις καλές πρακτικές του INTERREG EUROPE

otavoice

Δ. Φυλής: Πλήθος κόσμου στον εορτασμό του Μητροπολίτη Αθηναγόρα

otavoice

Προχωρά το Ψηφιακό Ασκληπιείο & Πάρκο Ασκληπιού στα Τρίκαλα

otavoice