OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Κω: Επίσκεψη αντιπροσωπείας από το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ

Επίσκεψη γνωριμίας με το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του «Ιδρύματος Konrad Adenauer» αποτελούμενη από τον Διευθυντή της Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος για την Ελλάδα και την Κύπρο κ. Μάριαν Βεντ και τον επιστημονικό συνεργάτη κ. Ελευθέριο Πετρόπουλο.

Η συνάντηση περιλαμβάνεται στην προετοιμασία επικείμενης επίσκεψης στην Κω υψηλόβαθμης κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας από το κόμμα CDU (Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα) της Γερμανίας.
Στον μεταξύ τους διάλογο αντάλλαξαν απόψεις για θέματα μείζονος σημασίας που απασχολούν το νησί μας, όπως είναι ο τουρισμός και το μεταναστευτικό.

Ο Δήμαρχος Κω, αναγνωρίζοντας πως το μεταναστευτικό αποτελεί διεθνές ζήτημα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Κως κατέχει νευραλγική γεωπολιτική θέση και τόνισε ότι προέχει η ασφάλεια της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, θέση που από την πρώτη στιγμή υπερασπίζεται η δημοτική αρχή.
Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε πως είναι διαθέσιμος να κουβεντιάσει με τους βουλευτές κατά την επίσκεψή τους στο νησί μας για όλα τα θέματα που επιθυμούν.

Παράλληλα, εξήρε την προτίμηση των Γερμανών πολιτών για διακοπές στην Κω, η οποία αποτελεί διαχρονικά αγαπημένο για αυτούς τουριστικό προορισμό, εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι η σχέση που έχει χτιστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια θα συνεχιστεί.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice