OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Γιάννης Τομπούλογλου: Η διοίκηση Βούρου υπονόμευσε την λειτουργία του Δήμου

“Την υπονόμευση της λειτουργίας του Δήμου και των προσπαθειών της νέας δημοτικής Αρχής από την απελθούσα διοίκηση Βούρου κατήγγειλε με δηλώσεις του ο νέος δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Τομπούλογλου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δήμου και οι δηλώσεις του Δημάρχου είναι οι εξής:

Η νέα διοίκηση του Δήμου υπό τον Δήμαρχο, Γιάννη Τομπούλογλου, ανέλαβε τις αρμοδιότητές της από την αρχή της χρονιάς, θέλοντας εξαρχής να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερες εκκρεμότητες υπήρχαν, προκειμένου απερίσπαστη να αφοσιωθεί στην εφαρμογή του προγράμματός της.

Ωστόσο βρέθηκε μπροστά σε ένα αξεπέραστο σκόπελο, που είναι η έλλειψη Προϋπολογισμού για το 2024, τον οποίο είχε υποχρέωση να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο η απελθούσα δημοτική Αρχή Βούρου. Όμως οι ηττημένοι των εκλογών δεν εκπλήρωσαν ούτε αυτή τους την υποχρέωση, ακριβώς διότι ήθελαν να υπονομεύσουν τα πρώτα βήματα της νέας δημοτικής Αρχής και να βλάψουν την πόλη μας, ως «αντίποινα» για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών.

Σε άλλους Δήμους της περιοχής μας που άλλαξαν διοίκηση, όπως η Νέα Ιωνία, οι απελθόντες κατέθεσαν, ως όφειλαν, Προϋπολογισμό για τη νέα χρονιά. Στη δική μας περίπτωση, η ανευθυνότητα Βούρου είναι πρωτοφανής. Ο πρώην Δήμαρχος δεν προσήλθε να παραδώσει τον Δήμο, όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υπολογιστές του Δήμου σβήστηκαν, ενώ η έλλειψη Προϋπολογισμού και Τεχνικού

Προγράμματος, που όφειλε εκ του νόμου να έχει φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο η διοίκηση Βούρου, απαγορεύει στη νέα δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με σειρά επειγόντων προβλημάτων της πόλης.

Το παράδειγμα των παιδικών χαρών είναι χαρακτηριστικό. Εύλογα και δικαιολογημένα οι γονείς ρωτούν πότε θα είναι έτοιμες να ανοίξουν οι παιδικές χαρές της πόλης, τις οποίες επίσης άφησαν σε κακό χάλι οι απελθόντες της διοίκησης Βούρου, καθώς δεν τις επισκεύασαν και συνεπώς δεν τις πιστοποίησαν, με αποτέλεσμα να είναι στο σύνολό τους σφραγισμένες. Κανονικά θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης, ώστε την άνοιξη που βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες, να είναι έτοιμες. Ωστόσο δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα, όσο ο Δήμος δεν έχει Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα, εξ αιτίας της ανευθυνότητας της διοίκησης Βούρου.

Καλούμε τον πρώην Δήμαρχο και τα στελέχη του να απαντήσουν στους πολίτες:

1. Γιατί δεν έφεραν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Προϋπολογισμό του 2024, όπως εκ του νόμου είχαν υποχρέωση;
2. Γιατί δεν έφεραν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2024, όπως εκ του νόμου είχαν υποχρέωση;
3. Γιατί κατηγορούν τη σημερινή δημοτική Αρχή για «υπέρογκα δημοτικά τέλη» ενώ οι ίδιοι είχαν εκ του νόμου την υποχρέωση να προτείνουν δημοτικά τέλη και επίσης δεν το έπραξαν;

Για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παραδίδω στην κρίση όλων των γονέων της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, την απελθούσα διοίκηση Βούρου, η ανευθυνότητα της οποίας μου στερεί τη δυνατότητα αυτές τις μέρες να προχωρήσω δυναμικά την αποκατάσταση των παιδικών χαρών και να τις παραδώσω στις οικογένειες της πόλης το συντομότερο δυνατό.

Παραδίδω επίσης στην κρίση όλων των Φιλαδελφειωτών και των Χαλκηδονιωτών τους ηττημένους των εκλογών για το ότι άφησαν την πόλη μας χωρίς Προϋπολογισμό και χωρίς Τεχνικό Πρόγραμμα, θέλοντας να υπονομεύσουν τις πρώτες εβδομάδες της νέας διοίκησης κι αδιαφορώντας αν έτσι βλάπτουν την πόλη. Προφανώς εκδικούνται τους πολίτες για το αποτέλεσμα των εκλογών του Οκτωβρίου.

Προσπάθησαν -και πάλι αποτυχημένα- να κερδίσουν στο Δικαστήριο αυτό που τους στέρησε ο λαός της πόλης και υποκριτικά την ίδια ώρα μας καλούσαν δήθεν να συνδιαμορφώσουμε τον Προϋπολογισμό. Δηλαδή μας καλούσαν να παρανομήσουμε όπως παρανόμησαν εκείνοι.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω ειλικρινά τις υπηρεσίες του Δήμου, ιδιαίτερα δε την Οικονομική και την Τεχνική Υπηρεσία, που έχουν ξεπεράσει το ανθρωπίνως δυνατόν, προκειμένου να έχουμε Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα, όσο συντομότερα γίνεται. Θα ξεπεράσουμε την αναξιοπρέπεια, την παρανομία και την εκδικητικότητα του κ. Βούρου και σύντομα η πόλη μας θα αρχίσει μια μακρά πορεία προόδου και ανάπτυξης»

Σχετικά Άρθρα

Εθελοντική δράση συλλογής απορριμμάτων στη Νέα Ιωνία

otavoice

Δήμος Αθηναίων: «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της»

otavoice

Δ.Ήλιδας: Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά Beach Volley Κουρούτας

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων και το καλοκαίρι

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Βιωματικό σεμινάριο ΚΑΡΠΑ, για τα παιδιά του καλοκαιρινού camp

otavoice

Π.Κ.Μ: Πρόσκληση σε επιχειρήσεις για συμμετοχή σε επιχειρηματική αποστολή στην Ινδία

otavoice