OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο αν. Υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη και αντιπεριφερειάρχες, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης και η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου.

Στην τοποθέτησή του ο Υπουργός, τόνισε πως η Δυτική Μακεδονία έχει μια μεγάλη πρόκληση να αντιμετωπίσει και αυτή είναι η Δίκαιη Μετάβαση, ενώ σημείωσε πως στο ΥΠΕΣ ετοιμάζονται πολλά πράγματα σε θεσμικό επίπεδο τα οποία θα ξεδιπλωθούν μετά την εκλογή των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης.

«Ένα μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό του κώδικα της αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες μπήκαν στο 14ο ζωής και δεν έχουν το νομοθετικό πλαίσιο ακόμα, με αρμοδιότητες κλπ. Περνάνε λιγάκι την κρίση της εφηβείας οι Περιφέρειες και πρέπει να βρουν τον ξεκάθαρο ρόλο τους. Να είναι ξεκάθαρο στους πολίτες τι ακριβώς κάνουν».

Παράλληλα επισήμανε πως στοίχημα αποτελεί η περιφέρεια να αποκτήσει συγκεκριμένη ταυτότητα για να υπηρετήσει την αναπτυξιακή της αποστολή΄.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης μίλησε για αρμοδιότητες οι οποίες έχουν εκχωρηθεί σε αντιπεριφερειάρχες και ειδικά σε χωρικούς, σημειώνοντας πως οι συμβάσεις μέχρι 300.000 ευρώ θα υπογράφονται πλέον από αυτούς: «Δεν ανέλαβαν εξουσία, αλλά μόνο ευθύνες», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή kozanimedia.gr

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αλεξανδρούπολης: Υπερχείλιση ρεμάτων, ζημιές σε σπίτια, δρόμους και γέφυρες

otavoice

ΔΣ ΚΕΔΕ: Τι αποφάσισε για τα οικονομικά των δήμων

otavoice

Δ. Εορδαίας: Συστάσεις σε κτηνοτρόφους για την προφύλαξη από την πανώλη

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Συνεχίζεται εντατικά η περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, πυρήνας της υγιούς επιχειρηματικότητας»

otavoice

Ψηφιακός Ταχυδρόμος στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

otavoice