OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση Δημάρχου Πέλλας με τη Συντονίστρια του Γρ.Πρωθυπουργού στη Θεσ/κη

Στάθης Φουντουκίδης: Θέλουμε τον Δήμο Πέλλας εξωστρεφή και πρωταγωνιστή στην σύγχρονη Ελλάδα.
Ελένη Σώκου: Το Συντονιστικό γραφείο του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη είναι άμεσος συνεργάτης του Δήμου Πέλλας.

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη γνωριμίας αλλά και εργασίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο Δήμο Πέλλας η Συντονίστρια του Πρωθυπουργικού γραφείου στην Βόρεια Ελλάδα κ. Σώκου Ελένη.

Θερμή υποδοχή της επεφύλαξε ο Δήμαρχος κ. Στάθης Φουντουκίδης με τους Αντιδημάρχους κ.κ. Μάγγο, Δεληγιαννίδη, Θεοδωρίδου, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Τεκτερίδη καθώς και τον Γ.Γ. του Δήμου κ. Μηλώση.

Η κ. Σώκου δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκεται στην γη του Μ. Αλεξάνδρου τονίζοντας ότι είναι εδώ όχι απλά για μία καταγραφή θεμάτων και προβλημάτων αλλά να θεωρεί ο Δήμος Πέλλας το συντονιστικό γραφείο του Πρωθυπουργού ως άμεσο συνεργάτη στην προώθηση όλων των θεμάτων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος στην μία ώρα περίπου της συνάντησης έθεσε υπόψιν της Συντονίστριας όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη, αυτά που δρομολογούνται αλλά και αυτά που έχουν απενταχθεί για διάφορους λόγους ζητώντας την βοήθεια του Συντονιστικού Γραφείου, ενώ έθεσε και άλλες δύο μεγάλες προτάσεις του Δήμου Πέλλας την ίδρυση Ιδιωτικού Πανεπιστημίου με στοχευμένες σχολές καθώς και την δημιουργία Σωφρονιστικού Καταστήματος στα όρια του Δήμου Πέλλας.

Από κει και πέρα τέθηκαν επίσης ως θέματα, ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος, τα δύο στρατόπεδα (Φιλιππάκου & Καψάλη), η ανακαίνιση του Πολύκεντρου δημιουργώντας έναν χώρο πολιτισμού και η ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Κολυμβητηρίου.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου όπου τόσο η κ. Σώκου όσο και ο Δήμαρχος κ. Στάθης Φουντουκίδης , μίλησαν με τις προϊστάμενες και βρεφονηπιοκόμους του Σταθμού, είδαν τους χώρους εστίασης και διαμονής των νηπίων, ενώ έπαιξαν και με τα μικρά παιδιά τα οποία ζήτησαν να ξαναέρθουν για να τους διηγηθούν παραμύθια, όπου δεσμεύτηκαν η κ. Σώκου και ο Δήμαρχος κ. Φουντουκίδης, ότι αυτό θα γίνει άμεσα.

Στην συνέχεια επισκέφτηκαν το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πέλλας, στο οποίο συνομίλησαν με τις ψυχολόγους της δομής και ζήτησαν να μάθουν τα στατιστικά στοιχεία αλληλεπίδρασης της δομής με τους πολίτες και ιδιαίτερα με τις ευπαθείς ομάδες της τοπικής μας κοινωνίας.

Ανανεώθηκε το ραντεβού με την κ. Σώκου σε σύντομο χρονικό διάστημα με νέα επίσκεψη στο Δήμο Πέλλας, αλλά αυτήν την φορά στην Πέλλα και το Αρχαιολογικό Μουσείο όπως και στις Πηγές Αραβησσού, και τα μνημεία των Γιαννιτσών.

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Ε: Τουρνουά beach volley σε συνεργασία με την Παναχαϊκή και το ΚΕΔΜΟΠ «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ»

otavoice

Στ.Αγγελούδης: Υπηρετούμε τη λειτουργία της αγοράς και της πόλης με βάση το “flyover”

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Χρηματοδότηση 120.000 ευρώ για την ενίσχυση της πυροπροστασίας

otavoice

Υλοποιήθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου

otavoice

Δ.Μαλεβιζίου: Ανάπλαση πλατείας Ευαγγελιστρίας και κοινοχρήστων χώρων Τυλίσου

otavoice

Συνεργασία μεταξύ Δήμου Ρεθύμνης και Δήμου Κλουζ της Ρουμανίας

otavoice