OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συντηρήθηκαν και επέστρεψαν στη θέση τους τα πορτραίτα των Δημάρχων Καρδίτσας

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η συντήρηση των πορτραίτων των εκλιπόντων διατελεσάντων Δημάρχων από το 1899 έως σήμερα, τα οποία στα μέσα Σεπτεμβρίου άγνωστοι είχαν βανδαλίσει με μαύρο σπρέι.

Την επίθεση των βανδάλων υπέστησαν τα πορτραίτα των αείμνηστων δημάρχων: Κωνσταντίνου Xατζημήτρου, Βαΐου Τζέλλα, Νικολάου Χαρίτου, Χαραλάμπου Γιούτσικου, Χρήστου Τέγου και Κώστα Παπαλού που ήταν τοποθετημένα σε εσωτερικό χώρο – αίθριο, έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ευθύνη συντήρησης των έργων ανέλαβε ο Καρδιτσιώτης συντηρητής έργων Τ.Ε. Νικολής Δημήτριος. Στο έργο συμμετείχε η επίσης Καρδιτσιώτισα Δ.Ε. Κουτρουμάνου Πολυξένη.

Συντηρήθηκαν στο σύνολο πέντε έργα τέχνης τα οποία και καθαρίστηκαν πλήρως από το μαύρο χρώμα και ήδη επέστρεψαν στη φυσική τους θέση, στο αίθριο του νέου Δημαρχείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τρία πορτραίτα των εκλιπόντων δημάρχων Κωνσταντίνου Xατζημήτρου, Βάϊου Τζέλλα, Νικολάου Χαρίτου, Χαράλαμπου Γιούτσικο, φιλοτεχνήθηκαν από τον Δημήτριο Γιολδάση. Τα δύο πιο σύγχρονα έργα φιλοτεχνήθηκαν από τους συμπολίτες ζωγράφους Γιάννη Αντωνόπουλο (πορτραίτο Δημάρχου Χρήστου Τέγου) και Άκη Κοτρώτσιο (πορτραίτο Δημάρχου Κώστα Παπαλού).

Σχετικά Άρθρα

Στελεχώνεται η Πολεοδομία Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

otavoice

Με ταχείς ρυθμούς, η ψηφιοποίηση δεκάδων χιλιάδων αρχείων του Δήμου Κατερίνης

otavoice

Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου ενώνουν τις δυνάμεις τους

otavoice

Στο Μεξικό, για τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, αποστολή του Δήμου Ήλιδας

otavoice

Π.Κ.Μ: Εννέα υποτροφίες σε νέες και νέους, για επαγγελματική κατάρτιση

otavoice

Π.Α: Υπεγράφη η κατασκευή του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

otavoice