OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Ηρακλείου Κρήτης: Με γρήγορους ρυθμούς οι μελέτες για το Φράγμα Λαδούκου

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι μελέτες για το Φράγμα Λαδούκου όπως προέκυψε από την ενημερωτική συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός με στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, παρουσία των Αντιδημαρχών Τεχνικών Έργων Γιώργου Σισαμάκη και Δημοτικής Αστυνομίας, Αποκέντρωσης και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Μανόλη Χαιρέτη.

Ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, εκφράζοντας την ικανοποίηση του δήλωσε: «Σε συνέχεια των προηγούμενων συνεννοήσεων μας με τον Ο.Α.Κ. και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο είχαμε θέσει, προχωρούμε στη συμπλήρωση του φακέλου. Είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό σημείο με την συμπλήρωση των μελετών και έχει γίνει πολύ καλό μελετητικό έργο το οποίο αφορά κυρίως στην αρδευτική διάσταση που θα έχει το φράγμα.

Ο φάκελος θα είναι έτοιμος σε πολύ λίγο καιρό από τώρα και στόχος μας είναι το φράγμα του Λαδούκου να προταθεί και να ενταχθεί στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης με την μέριμνα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με την εξαγγελία που είχε γίνει από τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη από αυτό το γραφείο, για τη βούληση που υπάρχει να κατασκευαστεί το έργο.

Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει δείξει πολύ ζωηρό και έμπρακτο ενδιαφέρον για το έργο, καθώς επίσης και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης για την συνδρομή τους στην μελέτη του έργου, αλλά και τη γενικότερη υποστήριξη την οποία παρέχουν στο Δήμο Ηρακλείου.».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναλύθηκαν διεξοδικά τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν τις μελέτες αλλά και τον ευρύτερο σχεδιασμό για τη διαμόρφωση της περιοχής και συζητήθηκαν οι ανάγκες άρδευσης. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από όλες τις πλευρές για τη σημασία της ορθής εκτέλεσης και ολοκλήρωσης του έργου, ενώ συμφωνήθηκε και η υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του ΟΑΚ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Στελεχώνεται η Πολεοδομία Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

otavoice

Με ταχείς ρυθμούς, η ψηφιοποίηση δεκάδων χιλιάδων αρχείων του Δήμου Κατερίνης

otavoice

Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου ενώνουν τις δυνάμεις τους

otavoice

Στο Μεξικό, για τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, αποστολή του Δήμου Ήλιδας

otavoice

Π.Κ.Μ: Εννέα υποτροφίες σε νέες και νέους, για προγράμματα σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης

otavoice

Π.Α: Υπεγράφη η κατασκευή του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

otavoice