OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Πεντέλης: Περιβαλλοντική εκπαίδευση και τεχνικές παρεμβάσεις στα σχολεία

Η εβδομάδα με τον τομέα της Παιδείας στο επίκεντρο ξεκίνησε με τις πρώτες εργασίες διαγραμμίσεων σε διαβάσεις πεζών, πλησίον του 3ου-5ου Δημοτικού Μελισσίων και του 2ου Γυμνασίου Μελισσίων, στο πλαίσιο του δωρεάν προγράμματος της HELLAS DIRECT με την εταιρεία MAGIC BUS, για την οδική ασφάλεια και τη βελτίωση τη προσβασιμότητας των μαθητών, πεζών και οχημάτων.

Η Δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου εξήρε την καθοριστική συμβολή του δημοτικού συμβούλου και εντεταλμένου σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής Αποστολάκου Δημήτριου για τη διενέργεια του προγράμματος στην πόλη μας και χαιρέτησε αυτή τη συνεργασία και προσφορά προς τους δημότες, η οποία συμβάλλει στην αναβάθμιση της καθημερινότητας και στην ενίσχυση της ασφάλειας για μικρούς και μεγάλους.

Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν όλες οι διαβάσεις πεζών περιμετρικά των σχολείων του Δήμου μας, καθώς και σε κεντρικά σημεία του οδικού δικτύου.

Οι τεχνικές παρεμβάσεις για τα κτιριακά θέματα στα σχολεία και θέματα που άπτονται της υγιεινής και της ασφάλειας (μονώσεις, αντιμετώπιση υγρασίας, χρωματισμοί αιθουσών, αντικατάσταση επικίνδυνα τοποθετημένων νιπτήρων, σιδηροκατασκευές, διεκπεραίωση αιτημάτων θέρμανσης και φωτισμού) συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με αμείωτο ρυθμό.

Ενδεικτικά, αντικαταστάθηκε μεγάλο μέρος λαμπτήρων στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσιών, αποκαταστάθηκε ο κυκλοφορητής στο λεβητοστάσιο του 1ου Δημ. Μελισσίων, τοποθετήθηκαν προστατευτικά στους εξωτερικούς στύλους του προαυλίου στο 3ο Δημοτικό Μελισσίων και έγιναν πολλές υδραυλικές παρεμβάσεις, όπως αντικατάσταση σκουριασμένου θερμοσίφωνα και κατεστραμμένων σωληνώσεων και αποκατάσταση διαρροών σε παιδικούς σταθμούς και των τριών δημοτικών κοινοτήτων.

Την Τρίτη 27/2, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση της Δημάρχου με τους διευθυντές των σχολείων της Α/βαθμιας & Β/βαθμιας εκπαίδευσης, όπου τέθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την σχολική κοινότητα και έγινε λεπτομερής ενημέρωση για τις παρεμβάσεις που ήδη υλοποιήθηκαν (πολλαπλά θέματα τεχνικής φύσεως, θέματα ασφάλειας, καταπολέμηση της κάμπιας, ανάγκες γραφικής ύλης, οικονομική στήριξη εκδρομών).

Ακολούθησε ενημέρωση για τον προγραμματισμό επικείμενων δράσεων όπως το Κοινωνικό Φροντιστήριο, ο επαγγελματικός προσανατολισμός στα Γυμνάσια-Λύκεια, οι πολιτιστικές-αθλητικές -οικολογικές δραστηριότητες παιδιών, οι ελεύθεροι χώροι άθλησης και αναψυχής, η ψυχολογική στήριξη μαθητών και γονέων μέσα από Ομάδες Γονέων και μέσα από την στήριξη των ψυχολόγων και των κοιν. λειτουργών του Κέντρου Κοινότητας και της δομής ‘Θάλπος’.

Όσον αφορά στην προσπάθεια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των παιδιών που για τη Δημοτική Αρχή αποτελεί το σημείο – κλειδί στην αλλαγή νοοτροπίας για την αειφόρο ανάπτυξη, την Πέμπτη 29/2, έγινε η επίσημη έναρξη του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης με το πρόγραμμα ‘Τhe Green City’ να κάνει πρεμιέρα στο 3ο Δημοτικό Μελισσίων.
Μέσω του προγράμματος, αναλύεται η διαχείριση των υλικών 8 κατηγοριών (Χαρτί, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα), και τα παιδιά γίνονται κοινωνοί στις καλές πρακτικές ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας.
‘Θερμές ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς για τη φιλοξενία και, βεβαίως, στους μαθητές που μας δίνουν την ελπίδα ότι μπορούμε να πετύχουμε το στόχο που έχουμε θέσει από κοινού. Το πρόγραμμα ‘THE GREEN CITY’ θα συνεχιστεί στο σύνολο των σχολείων του Δήμου.

Ο αγώνας μας για καλύτερα σχολεία και ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι καθημερινός και πολυδιάστατος, αλλά τα παιδιά μας αξίζουν την απόλυτη προσοχή και συνεχή μας φροντίδα’, τόνισε η Δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή – Σε «πορτοκαλί συναγερμό» πέντε Περιφέρειες

otavoice

Δ. Αργιθέας: Υπογράφηκε σύμβαση για επτά νέες παιδικές χαρές

otavoice

«Αναπτυξιακή Αθήνας ΑΕ»: Κάτι αλλάζει στην «ατμομηχανή» του Δήμου Αθηναίων

otavoice

«Μετακομίζει» σε κλιματιζόμενες αίθουσες το «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024» Ωραιοκάστρου λόγω καύσωνα

otavoice

Ενισχύθηκε το δυναμικό του Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης με 32 νέες προσλήψεις

otavoice

Συνάντηση Ξυπολυτά – αντιδημάρχου Καλαμάτας για το κληροδότημα “Aικατερίνης Χανδρινού “

otavoice