OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ένταξη έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Λίμνης Ευβοίας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΜΝΗΣ, ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓ. ΆΝΝΑΣ» στο «Π.Π.Α. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κλπ.)».

Φυσικό αντικείμενο του έργου, που οδεύει προς υλοποίηση κατόπιν αιτήματος του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Λίμνης, σε τμήμα συνολικού μήκους 750 μέτρων περίπου, το οποίο περιλαμβάνει το τμήμα της παραλίας, από το Προσκοπείο έως το κτήριο «Παύλου Μελά».

Συγκεκριμένα, από τη μελέτη την οποία εκπόνησε ο Δήμος, προβλέπονται εργασίες:

– Ενοποίησης της παραλιακής οδού με τα εκατέρωθεν αυτής πεζοδρόμια.
– Αντικατάστασης των υλικών δαπεδόστρωσης των πεζοδρομίων, καθώς και του οδοστρώματος με νέα υλικά πιο φιλικά στο περιβάλλον.
– Οριοθέτησης και διαμόρφωσης ζωνών παρόδιας στάθμευσης.
– Εγκατάσταση στοιχείων αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, κάδοι απορριμμάτων, στοιχεία πληροφόρησης κλπ.)
– Φύτευσης θάμνων και δενδροστοιχιών.
– Δημιουργίας όδευσης για ΑΜΕΑ.
– Αντικατάστασης και τοποθέτησης φωτιστικών νέας γενιάς τύπου “LED”.

Η πράξη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης με τη συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 2.350.000 ευρώ και να καλύπτει πλήρως τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

Μετά την υπογραφή της ένταξης του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:
«Προχωρούμε ταχύτατα ένα έργο που οφείλουμε στην όμορφη πόλη της Λίμνης και τους κατοίκους της και είχαμε δεσμευθεί να το χρηματοδοτήσουμε. Πρόκειται για το έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, αρχικού προϋπολογισμού 2.350.000 ευρώ.

»Υπογράψαμε ήδη την απόφαση ένταξης του έργου στο “ΠΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021 – 2025”, ενώ εγκρίθηκε σήμερα από την Περιφερειακή μας Επιτροπή η σχετική προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας.

Ολοκληρώνουμε τις διαδικαστικές ενέργειες για να φθάσουμε σύντομα στο στάδιο της υλοποίησης του έργου».

Σχετικά Άρθρα

Νίκος Χαρδαλιάς από το Ίλιον: «Παραδίδουμε στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας ασφαλείς και σύγχρονους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά μας

otavoice

280 στρέμματα στον Δήμο Κορινθίων – Σε ΦΕΚ η πολεοδόμηση του πρώην στρατοπέδου Καλογερογιάννη

otavoice

Εργασίες εγκατάστασης εξομοιωτή πυρκαγιάς σε αεροσκάφος στην Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας

otavoice

Στ. Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια Κρήτης έχει εισέλθει δυναμικά στην ψηφιακή εποχή

otavoice

Δήμος Λαρισαίων: Πολύτιμο το έργο του Τμήματος Άγριας Ζωής και το 2025

otavoice

Συνάντηση Τσαβδαρίδη – Χατζημάρκου – Κολιάδη για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ρόδου

otavoice