OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Κηφισιά: Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο του 21

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις – φόρος τιμής – στους ήρωες του 1821 που έπεσαν για την ελευθερία.

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Κηφισιάς ξεκίνησαν με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων.

Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς. Μαθητές και μαθήτριες από όλα τα σχολεία του Δήμου, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι καθώς και ομάδες εθελοντών καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος κόσμου, που είχε συγκεντρωθεί στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, για να τους παρακολουθήσει.

Τελετάρχης της παρέλασης, η 19χρονη αριστούχος του 1ου Λυκείου Κηφισιάς και πρωτοετής φοιτήτρια της Νομικής Αθηνών, Ευφροσύνη Γκέρτσου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς κατά την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας αναφέρθηκε στους αγωνιστές της Επανάστασής του 1821 και τα επιτεύγματα τους τα οποία όπως υπογράμμισε, πρέπει μας εμπνέουν, να μας εμψυχώνουν και να μας διδάσκουν ότι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά, με εφόδια τη γνώση, την ενότητα, τη δημιουργικότητα και την εξωστρέφεια.

«Τις αξίες αυτές καλούμαστε να υπηρετήσουμε και να δικαιώσουμε φέρνοντάς τες στο δικό μας παρόν. Ορθώνοντας ανάστημα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καθένας και η κάθε μια, παλεύοντας για ένα καλύτερο μέλλον, για μια καλύτερη καθημερινότητα. Έχουμε χρέος στη δημιουργία. Χρέος στην επόμενη γενιά, στο περιβάλλον, στις επιστήμες, στον πολιτισμό, στην πρόοδο, στην εθνική μας ιστορία και στην λευτεριά. Και η ελευθερία πάντα, σε κάθε εποχή και σε κάθε της έκφανση, «θέλει αρετήν και τόλμην», όπως έγραψε ο Ανδρέας Κάλβος» τόνισε, ο δήμαρχος Κηφισιάς.

Μετά το πέρας της παρέλασης ακολούθησε παράσταση του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Κηφισιάς και του Χορευτικού Τμήματος της Ένωσης Μικρασιατών της Νέας Ερυθραίας.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Κοζάνης: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε Κοινότητες

otavoice

Δ.Ελασσόνας: Κοινόχρηστοι χώροι χωρίς αποκλεισμούς στο Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Κλιματική ουδετερότητα: 6 βήματα από τους 6 ελληνικούς Δήμους-πιλότους

otavoice

Δ.Ήλιδας: Ενημέρωση θεμάτων πυρασφάλειας-πολιτικής προστασίας στους προέδρους των κοινοτήτων

otavoice

Συναντήσεις Δημάρχου Σπάρτης με Υφ.Εσωτερικών και Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων

otavoice

Αγωνία για το Ναυάγιο Ζακύνθου: «Αν δεν γίνει κάτι, σε 5-6 χρόνια δεν θα υπάρχει»

otavoice