OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Δ.Μ: Ευρεία σύσκεψη για τον οδικό άξονα Φλώρινας-Πρεσπών

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπου συζητήθηκε ο σχεδιασμός ολοκληρωμένης παρέμβασης στο τμήμα του οδικού άξονα Φλώρινα-Πρέσπες.

Συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκος Σαμαράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Tεχνικών Έργων Χάρης Γκοβεδάρος, ο Εντεταλμένος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κιοσές, οι Δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης και Πρεσπών Γιώργος Στεργίου, στελέχοι των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, των δύο Δήμων και της ΑΝΚΟ.

Εξετάστηκε συνολικά το ζήτημα της βελτίωσης του οδικού άξονα Φλώρινα – Πρέσπες και συζητήθηκαν τα θέματα αξιολόγησης-αξιοποίησης διαθέσιμων μελετών, χρηματοδότηση εκπόνηση νέων, διαπλάτυνσης και τεχνικών έργων κ.α.

Η ευρεία αυτή σύσκεψη έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ενεργειών και αποφάσεων, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, για σημαντικά έργα, για την ευρύτερη περιοχή Φλώρινας-Πρεσπών:

– Ήδη εξασφαλίστηκε η δέσμευση του αν. Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του για τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων (5,2εκ. ευρώ) για την:

1. Κατασκευή οδού πρόσβασης στη νέα Μεθοριακή Διάβαση Λαιμού στις Πρέσπες .
2. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Μεθοριακού Σταθμού Νίκης
3. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Μεθοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής

– Εγκρίθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο τρόπος δημοπράτησης του έργου «Αποκατάσταση οδικού δικτύου ΠΕ Φλώρινας» (1,47εκ. ευρώ-για τα σημεία των κατολισθήσεων στο Πισοδέρι)

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αποδεικνύεται η βαρύτητα που δίνεται σε κάθε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice