OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΚΜ- Κ. Γιουτίκας: Ψηφιακή πλατφόρμα για την αξιοποίηση των αποβλήτων

Μια σημαντική ανακοίνωση έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας στα πλαίσια της συμμετοχής του στην ημερίδα του otavoice.gr , με Θέμα Τοπικής Αυτοδιοίκηση και καλές πρακτικές για το Περιβάλλον, στην 2η FORWARD GREEN HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκου. 

Ο κ. Κ. Γιουτίκας ανακοίνωσε την ανάπτυξη ολοκληρωμένης ψηφιακής πλατμφόρμας η οποία θα δισυνδέσει παραγωγούς υποπροϊόντων αποβλήτων της περιφέρειας όπως βιομηχανίες, επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, παραγωγοί αγρότες κτηνοτρόφοι, εμπορικά καταστήματα, δήμοι, με στόχο να αξιοποιηθούν τα απόβλητα που παράγουμε.

Ποια είναι η φιλοσοφία. Οι εγγεγραμμένες στην πλατφόρμα επιχειρήσεις, παραγωγοί αγρότες κτηνοτρόφοι, μεγάλα σούπερ μάρκετ που έχουν ληγμένα προϊόντα, μεγάλοι παραγωγοί από την μεταποίηση,  δήμοι να ανακοινώνουν πόσες ποσότητες αποβλήτων και που είναι αδιάθετες έτσι ώστε να μην πάνε σε χώρους υγειονομικής ταφής αλλά να γίνει μια αλληλεπίδραση με τις επιχειρήσεις είτε ανακυκλώνουν είτε αξιοποιούν όλα αυτά τα απόβλητα έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή ενέργειας και κομπόστ.

Η πλατφόρμα αρχικά θα αφορά αδρανή υλικά γεωργικά και κτηνοτροφικά απόβλητα. καθώς στην Κεντρική Μακεδονία έχουμε ιδιαίτερα αναπτυγμένο κλάδο όσον αφορά την διαχείριση αυτών των υποπροϊόντων, είπε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Μανώλης Γραφάκος εξήρε την δράση του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και την συνολική δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που μαζί με την ΔΥΑΔΥΜΑ ΑΕ της Δυτικής Μακεδονίας είναι οι καλύτερες πρακτικές ΦοΔΣΑ στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice