OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Τατούλης: Ακραία προσβλητική η απάντηση της Αν. Υπουργού Υγείας για τους Μεσσήνιους

Ακραία προσβλητική για τους κατοίκους της Μεσσηνίας και κυρίως της Ανατολικής Πυλίας είναι η απάντηση που δόθηκε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα. Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου, σχετικά με την έλλειψη ασθενοφόρου και τα προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Ανατολική Πυλία.

Η κα. Αγαπηδάκη ανέφερε, πως κατά την άποψη της, οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής καλύπτονται επαρκώς(!)

Το Υπουργείο Υγείας αγνόησε τα σοβαρά προβλήματα που έθεσε ένας Βουλευτής του Κυβερνώντος κόμματος στη Μεσσηνία και ταυτόχρονα γύρισε την πλάτη στις συνεχιζόμενες κραυγές αγωνίας των Συλλόγων του ιατρικού προσωπικού σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης των Μονάδων Υγείας με συγκεκριμένες ειδικότητες, ιδιαίτερα στις εφημερίες.

Αποκορύφωμα της συνεχιζόμενης υποβάθμισης των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στους πολίτες της Μεσσηνίας αποτελεί η καταγγελία του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ, όπου όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «στις 14 Μαρτίου 2024 από τις 9 μ.μ. και μετά σε καμία από τις δύο κλινικές εντός του χώρου του Νοσοκομείου δεν βρισκόταν ειδικευμένος ιατρός παθολόγος», γεγονός όπου σύμφωνα με το Σωματείο «απειλεί την υγεία και τη ζωή των νοσηλευομένων».

Για το συγκεκριμένο θέμα όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση έχει ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας.
Μπροστά σε αύτη την απαράδεκτη και ανάλγητη πολιτική πραγματικότητα, εκ μέρους των αρμοδίων του Υπουργείου Υγείας, οφείλει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να αντιδράσει και να μην παραμείνει απλώς θεατής.

Είναι υποχρέωση όλων των Αιρετών της Αυτοδιοίκησης, πρωτίστως της Μεσσηνίας αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα, να καταγγείλουμε με απόφαση του Συλλογικού Οργάνου τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω έλλειψης προσωπικού και λανθασμένων διοικητικών αποφάσεων.

Οφείλει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός, να μην προτάξει την κομματική του ταυτότητα και να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε το θέμα να συζητηθεί στην επικείμενη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, στέλνοντας ένα αυστηρό και ισχυρό μήνυμα στους αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες να μην ξανατολμήσουν να αντιμετωπίσουν τους πολίτες
της Μεσσηνίας ως πολίτες Β’ κατηγορίας.

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή – Σε «πορτοκαλί συναγερμό» πέντε Περιφέρειες

otavoice

Δ. Αργιθέας: Υπογράφηκε σύμβαση για επτά νέες παιδικές χαρές

otavoice

«Αναπτυξιακή Αθήνας ΑΕ»: Κάτι αλλάζει στην «ατμομηχανή» του Δήμου Αθηναίων

otavoice

«Μετακομίζει» σε κλιματιζόμενες αίθουσες το «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024» Ωραιοκάστρου λόγω καύσωνα

otavoice

Ενισχύθηκε το δυναμικό του Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης με 32 νέες προσλήψεις

otavoice

Συνάντηση Ξυπολυτά – αντιδημάρχου Καλαμάτας για το κληροδότημα “Aικατερίνης Χανδρινού “

otavoice