OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

25,2 εκ. ευρώ στον ΣΥΔΝΑ: Δ. Κάρναβος: «Δημιουργήσαμε ένα θεσμό με βιωσιμότητα και προοπτική»

Τη διάθεση πόρων 25,2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής στους Δήμους Καλλιθέας, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου για βιώσιμη αστική Ανάπτυξη ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Περιφέρειας οι πόροι για την υλοποίηση πάνω από 30 έργων και δράσεων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, διατίθενται με απόφαση εκχώρησης του Περιφερειάρχη προς την Χωρική Αρχή του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής (ΣΥΔΝΑ), στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) που εντάσσεται στο Πρόγραμμα “Αττική” 2021-2027.Βασικό μέλημα του ΣΥΔΝΑ αποτελεί η βιώσιμη αστική ανάπτυξη, με την αναβάθμιση βασικών υποδομών για την ποιότητα ζωής των πολιτών, τη στήριξη της νέας γενιάς και του κοινωνικού κράτους στους τρεις αυτούς δήμους της Νότιας Αθήνας με αδιαμφισβήτητα πολιτιστικά, γεωγραφικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επί προεδρίας του Δημήτρη Κάρναβου ο Σύνδεσμος Δήμων Νότιας Αττικής έχει ήδη υλοποιήσει δράσεις και έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Αλλάζει», τέως Δήμαρχος Καλλιθέας και τέως πρόεδρος του ΣΥΔΝΑ Δημήτρη Κάρναβος αναφέρει τα εξής:

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ένας πολύτιμος θεσμός για την τοπική ανάπτυξη που με τόσο κόπο δημιουργήσαμε -με πρωτοστάτη τη διοίκησή μας στον Δήμο Καλλιθέας- θα συνεχίσει και στο μέλλον να στηρίζει την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα στην πόλη μας αλλά και στους δήμους του Δικτύου. Υπενθυμίζω ότι μέχρι τώρα μέσω του ΣΥΔΝΑ συνολικά 12,5 εκατομμύρια ευρώ κατευθύνθηκαν σε συγκεκριμένες δράσεις για την τοπική ανάπτυξη ενώ διασφαλίσαμε και την ισχυρή χρηματοδότηση για τα επόμενα χρόνια. Δημιουργήσαμε ένα θεσμό με βιωσιμότητα και προοπτική που θα ενισχύει τις τοπικές μας οικονομίες για πολλά χρόνια. Είμαι βέβαιος ότι και η επόμενη φάση με την προεδρία του Δημάρχου Αλίμου κου Ανδρέα Κονδύλη ο ΣΥΔΝΑ θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία.»

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice