OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Ν. Φιλαδέλφειας: 4η Απριλίου δράσεις για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

4η Απριλίου – Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας | Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας | Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

H 4η Απριλίου κάθε σχολικού έτους καθιερώνεται ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας και θα είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων φιλοζωίας στα σχολεία.

Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιούνται στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια μια σειρά από δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών δράσεων, ενημερώσεων, εκπαιδευτικών επισκέψεων σε χώρους φιλοξενίας και προστασίας αδέσποτων ή άγριων ζώων, σεμιναρίων για την παροχή πρώτων βοηθειών και φροντίδας σε αδέσποτα ζώα, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων (π.χ. θεατρικών παραστάσεων, καλλιτεχνικών εκθέσεων, κ.λπ.).

O Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας και την πρόεδρό του Κική Καραθανάση διοργανώνει την ημέρα αυτή εκπαιδευτικά σεμινάρια στο ΠΠΙΕΔ για τους μαθητές με θέμα τη Φιλοζωία και τη δράση του Φιλοζωικού. Στη συνέχεια οι μαθητές θα επισκεφτούν το χώρο που φιλοξενούνται προσωρινά και περιθάλπονται δεκάδες σκύλοι και γάτες από την περιοχή μας.

Επίσης,η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) θα οργανώσει για όλα τα σχολεία της χώρας, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, τρεις διαφορετικές τηλεδιασκέψεις (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια-λύκεια) την ίδια ημέρα του εορτασμού (4 Απριλίου 2024), από τις 11 ως τις 12 το πρωί, με στόχο αφενός μεν την ευαισθητοποίηση μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικών, αφετέρου την επισήμανση της σημασία του ορισμού της 4ης Απριλίου ως Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας.
Ενημέρωση για τις άνω δράσεις έχουν λάβει οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice