OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Πολυγύρου: Εντάσσεται στην Ανάπτυξη Εφαρμογών και Τεχνολογιών Έξυπνων Πόλεων

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, υπέγραψε την ένταξη της Πράξης «Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογιών για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (ΙΟΤ) του Δήμου Πολυγύρου», στο Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027» και στην Προτεραιότητα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δημόσιου Τομέα», τοποθετώντας τον Δήμο Πολυγύρου στις έξυπνες πόλεις της χώρας!

Το έργο περιλαμβάνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Πολυγύρου με τον σχεδιασμό, την προμήθεια και την εγκατάσταση εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος του δήμου, παρέχοντας πιο αποδοτικές, καινοτόμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Διασύνδεση λαμπτήρων σε κεντρικό υπολογιστικό κέντρο διαχείρισης, έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης δημοτικών κτιρίων, εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων μέτρησης ποιότητας υδάτων, με προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού.

«Ο Δήμος Πολυγύρου μπαίνει στον ψηφιακό χάρτη της Ελλάδας. Οι προσπάθειες της διοίκησης για την ανάπτυξη του Δήμου είναι πολυεπίπεδη, με σκοπό πάντα τη γρήγορη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους» επισημαίνει ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ.

Η υλοποίηση των εν λόγω δράσεων αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου προγραμματισμού του Δήμου Πολυγύρου για την μετατροπή του δήμου σε μία έξυπνη πόλη μέσω εφαρμογής βιώσιμων πολιτικών με την χρήση προηγμένων τεχνολογιών που συμβάλουν στην ενεργειακή εξοικονόμηση, στην βελτιστοποίηση διαχείρισης των δικτύων και των υδάτινων πόρων, στην προστασία του περιβάλλοντος, στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 609.771,68 €.

Σχετικά Άρθρα

Η Αθηνά Αηδονά στα 112 χρόνια από την απελευθέρωση του Κιλκίς

otavoice

Σε 24ωρη επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

otavoice

Δ.Γορτυνίας: Πρώτη μέρα του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη «ΑΡΚΑΔΙΕΣ»

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Γιορτή για τα παιδιά των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Το θερινό σινεμά άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό

otavoice

Δ.Πατρέων: Χιλιάδες μαθητές επισκέφθηκαν τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης

otavoice