OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Σερρών: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών, με θέμα τον συντονισμό των δράσεων ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, τη λήψη αναγκαίων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα, στην πρώην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, υπό την Δήμαρχο Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Γεώργιο Καδή και την Προϊσταμένη του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών κ. Αικατερίνη Αναγνωστίδου. Παρόντες ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Τεχνικών Υπηρεσιών και Άμεσων Παρεμβάσεων κ. Αθανάσιος Γάτσιος και η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Σερρών κ. Άννα Ιορδανίδου.

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, η οποία προήδρευσε της σύσκεψης, τόνισε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.
«Στόχος της σύγκλισης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου είναι να διαπιστωθεί η ετοιμότητα που υπάρχει μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Εύχομαι να υπάρχει αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να έχουμε μια ήρεμη αντιπυρική περίοδο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και πάρα πολύ απαραίτητο να υπάρχει συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων για να μπορέσουμε να προλάβουμε καταστάσεις, σε περιπτώσεις που χρειαστεί ώστε να φτάσουμε στο σημείο να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις και τις δυνατότητες που έχουμε. Ως Δήμος Σερρών, είμαστε σε ετοιμότητα με τη σωστή οργάνωση που υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά, η κ. Μητλιάγκα.

«Στόχος της σημερινής σύσκεψης είναι η ετοιμότητα που θα πρέπει να υπάρξει μεταξύ του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων που διαθέτουν οι φορείς για την υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών» τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γεώργιος Καδής.

«Ως Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σερρών προσπαθούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας να παρεμβαίνουμε σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Είναι σε ετοιμότητα όλα τα μηχανήματα που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε φαινόμενο, είτε φωτιές, είτε πλημμύρες. Μπορεί στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, να μην υπήρξαν ακραία καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διάστημα, ωστόσο θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να τα αντιμετωπίσουμε σε περίπτωση που συμβούν» ανέφερε από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Τεχνικών Υπηρεσιών και Άμεσων Παρεμβάσεων κ. Αθανάσιος Γάτσιος.

Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Άννα Ιορδανίδου, επισήμανε την ετοιμότητα που υπάρχει στον τομέα ευθύνης της, τονίζοντας ότι οι υδροφόρες του Δήμου είναι έτοιμες σε περίπτωση που χρειαστεί να παρέμβουν για να συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Μ: Συνάντηση Αμανατίδη-Τριαντόπουλου για σημαντικά ζητήματα της Περιφέρειας

otavoice

Π.Κρήτης: To “Youth Crete” γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων

otavoice

Π.Π: Συνάντηση Δ. Πτωχού με τον Γερμανό Πρέσβη, για τουρισμό-επενδύσεις

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση για Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ

otavoice

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice