OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Επίσημη εκδήλωση για τα 40 χρόνια της αδελφοποίησης Κύμης – Bacoli

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στο Bacoli της Ιταλίας, η επίσημη τελετή για τα 40 χρόνια από την αδελφοποίηση Κύμης – Bacoli. Δυο πόλεις που συνδέονται χιλιάδες χρόνια πριν, με μια ιστορία που ξεκινά περίπου το 770 π.Χ. όταν ιδρύθηκε η Κούμα, η πρώτη ελληνική αποικία στην Δύση.

Στην εκδήλωση αναφέρει ο δήμαρχος Κύμης -Αλιβερίου, Νίκος Μπαράκος είχαμε την ευκαιρία με τον συνάδελφο Δήμαρχο του Bacoli, Dr. Josi Gerardo Della Ragione να επισφραγίζουμε και να ανανεώνουμε την ιστορική και διαχρονική μας σχέση, με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας, με το οποίο μεταξύ άλλων δεσμευόμαστε να ολοκληρώσουμε όλες τις διαδικασίες για την επικαιροποίηση της αδελφοποίησης. Εκπληρώνοντας το καθήκον που αναλάβαμε το μακρινό 1983, ήρθε η στιγμή να δημιουργήσουμε από κοινού ένα νέο σύγχρονο περιεχόμενο που θα της δώσει νέα ώθηση.

Η συνεργασία ανάμεσα στους Δήμους μας, στηριζόμενη στις αρχές του αμοιβαίου οφέλους, των κοινών συμφερόντων και της επιθυμίας προώθησης και ενίσχυσης της οικονομίας, μπορεί να αποδώσει πολλά στους τομείς όπως τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τις καλές πρακτικές και την ανταλλαγή επισκέψεων μαθητών, συλλόγων κλπ

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και η πρόξενος της Ελλάδας στη Ρώμη, κ. Αγγελική Κολοκυθά, η οποία ταξίδεψε από την ιταλική πρωτεύουσα ειδικά για την εκδήλωση.
Όπως τόνισα στην ομιλία μου, εμείς σήμερα με την παρουσία μας επισφραγίζουμε αλλά και ξαναχτίζουμε τη μεγάλη γέφυρα παραγωγικής επικοινωνίας μεταξύ των Δήμων μας που έχουν πολλά κοινά, με κορυφαίο συνδετικό κρίκο την ιστορική μας ρίζα.

Ευχαριστούμε πολύ για την άψογη φιλοξενία και την εξαιρετική διοργάνωση, που αποτελεί σταθμό για τη συνέχιση της συνεργασίας μας. Οι πόρτες του Δήμου μας αλλά και οι καρδιές μας θα είναι πάντοτε ανοιχτές για να σας υποδεχθούν όπως υποδέχεται μια οικογένεια τα μέλη της. Καλή αντάμωση στη Κύμη!

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice