OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Σ.Π.Α.Π: O Βλ. Σιώμος συμμετείχε στη Συνεδρίαση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Δήμου Αμαρουσίου

O Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της ΚΕΔΕ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στη Συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Αμαρουσίου, που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, εν όψη της επερχόμενης επικίνδυνης αντιπυρικής περιόδου 2024.

Στη Συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Αμαρουσίου, που διεξήχθη υπό τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου, παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ιωάννης Νικολαράκος και Ιωάννης Ιωαννίδης, ο Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Γεώργιος Πετρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης Κωνσταντίνος Μούγιος καθώς και εκπρόσωποι εθελοντών και φορέων.

Στη συνεδρίαση εξετάσθηκαν θέματα οργάνωσης, συντονισμού ενεργειών και λήψη μέτρων για την Πυρασφάλεια και την Πυροπροστασία κατά την επερχόμενη επικίνδυνη αντιπυρική περίοδο 2024.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της ΚΕΔΕ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανέφερε:

«Καταρχάς θέλω να υπογραμμίζω την παραδοσιακά άριστη συνεργασία του ΣΠΑΠ και του Δήμου Αμαρουσίου και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε την στενή και αποτελεσματική συνεργασία μας για την αντιμετώπιση με τον καλύτερο τρόπο των επερχόμενων πιθανών επικίνδυνων περιστατικών εν όψει της φετινής επικίνδυνης αντιπυρικής περιόδου.

Επίσης θέλω να τονίσω την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη που παρέχει ο Δήμος Αμαρουσίου στον ΣΠΑΠ, μέσω των εξαιρετικών υπηρεσιακών στελεχών του, οι οποίοι συνδράμουν το έργο και τη λειτουργία του ΣΠΑΠ και που χωρίς αυτούς η λειτουργία του ΣΠΑΠ δεν θα ήταν εφικτή.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση των πιθανών επικίνδυνων περιστατικών κατά την αντιπυρική περίοδο 2024, έχουμε κατ΄ επανάληψη τονίσει τη σπουδαιότητα του σωστού σχεδιασμού και του συντονισμού σε ότι αφορά τα ζητήματα πολιτικής προστασίας. Η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία και στην αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης των περιστατικών πυρκαγιάς που πιθανόν προκύψουν.

Ο ΣΠΑΠ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεν επαναπαύεται και βρίσκεται συνέχεια σε ετοιμότητα, με στόχο να συνδράμει τους Δήμους – Μέλη του σε κάθε ανάγκη που πιθανόν προκύψει».

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Μ: Συνάντηση Αμανατίδη-Τριαντόπουλου για σημαντικά ζητήματα της Περιφέρειας

otavoice

Π.Κρήτης: To “Youth Crete” γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων

otavoice

Π.Π: Συνάντηση Δ. Πτωχού με τον Γερμανό Πρέσβη, για τουρισμό-επενδύσεις

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση για Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ

otavoice

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice