OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Άνοιξε της πύλες της η 22η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας

Γεμάτη με χρώματα κι αρώματα της Άνοιξης κάνει πρεμιέρα η 22η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας, που περιμένει το κοινό στο Πάρκο Μπελογιάννη στο κέντρο της πόλης.

Η έκθεση για ακόμα μία χρονιά αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες και φίλους των λουλουδιών, όχι μόνο από τον Δήμο Ήλιδας αλλά από ολόκληρο τον νομό Ηλείας.

Η Ανθοκομική Αμαλιάδας τη φετινή χρονιά έχει διανθιστεί από ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που απευθύνονται σε όλους, όπως παραδοσιακά και σύγχρονα χορευτικά, διάφορα χάπενινγκ για παιδιά, παραστάσεις Καραγκιόζη, ενώ η βραδιά των εγκαινίων που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 το απόγευμα θα ολοκληρωθεί με συναυλία στην πλατεία, όπως -επίσης- γλυκά και αλμυρά κεράσματα για όλους από συλλόγους και σωματεία της περιοχής.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες οι προετοιμασίες στο Πάρκο Μπελογιάννη ήταν πυρετώδεις από τα συνεργεία του Δήμου, ούτως ώστε όλα να είναι έτοιμα για να υποδεχθούν εκθέτες και επισκέπτες.
Εργαζόμενοι στο Δήμο τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πράσινου και Τεχνικών Έργων πραγματοποίησαν εργασίες καθαρισμού, ηλεκτροφωτισμού, καλλωπισμού του πάρκου, αλλά και αλλαγής όψης στο κτίριο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης το οποίο βάφτηκε εξωτερικά.

Ο Δήμος Ήλιδας και η Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας που αποτελούν και τους διοργανωτές της έκθεσης, δίνουν μέσω της Ανθοκομικής και κοινωνικά μηνύματα, έχοντας στο πλευρό τους τον Ερυθρό Σταυρό Αμαλιάδας και το Σύλλογο «Δίνω Ζωή», όπου μέλη τους θα ενημερώνουν σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών και θα εγγράφουν νέα μέλη στην παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών.

Παράλληλα, στον προαύλιο χώρο της Παπαχριστοπουλείου θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής, με τη συμμετοχή των μελών του εργαστηρίου ζωγραφικής του εικαστικού Κρίστο Χάσα.

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
ΠΕΜΠΤΗ 16/5

• 19:00 Σύγχρονοι χοροί από τις σχολές χορού «STEP UP» και «LIFETIME FITNESS»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/05
• Ημέρα Εγκαινίων

• 20:00 Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά του Δήμου Ήλιδας και του Εφηβικού Τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δουναιίκων «Άγιος Γεώργιος»
• 21:00 Εγκαίνια 22ης ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΗΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ – Ομιλία Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου
• 21:30 Συναυλία με τους: Ιφιγένεια Χατζηγιάννη, Χρήστο Πυλαρινό, Ηλία Θεοδωρόπουλο και Χρήστο Αλεξόπουλο

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα προσφέρονται από Συλλόγους και Σωματεία του Δήμου μας γλυκά και αλμυρά εδέσματα

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/05

• 18:00 Τα παιδιά μαθαίνουν να φυτεύουν στον κήπο του «Μικρού Κηπουρού»
• 18:00 Εικαστική Δράση για παιδιά από το Εργαστήρι «ΠΙΝΕΛΙΕΣ – ΠΙΝΕΛΙΕΣ» με την Καλλιόπη Κοσμοπούλου
• 19:00 Σύγχρονοι χοροί από τη σχολή χορού ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ DANCETERIA
• 21:00 Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά του Εκπολιτιστικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη «ΑΣΤΡΙΝΙΑ» και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ»

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/05

• 11:00 «Ζωγραφική για όλους» με τον εικαστικό Κρίστο Χάσα
• 18:00 Εικαστική Δράση για παιδιά από το «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΙΟ» με την Αλίκη Τσιφτσοπούλου
• 18:00 Τα παιδιά μαθαίνουν να φυτεύουν στον κήπο του «Μικρού Κηπουρού»
• 20:00 Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά το «Πολιτιστικού Συλλόγου Σαβαλίων», του Πελοποννησιακού Κέντρου Λαογραφικών Μελετών «Πέλοπας» και του Συλλόγου «Μοριάς»

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/05

• 20:30 Παράσταση Παραδοσιακού «Θεάτρου Σκιών» από τον Φώτη Πλέσσα
Για την υλοποίηση της της 22ης ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΗΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ευχαριστούμε θερμά, το χορευτικό τμήμα του Δήμου Ήλιδας, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία: Δουναιίκων «Άγιος Γεώργιος», Αγίου Ιωάννη «Αστρινιά», «ΡΙΖΕΣ», «Πέλοπας», «ΑΓΑΠΗ», «Μοριάς», «Πύρρων», τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Σαβαλίων, Αρχαίας Ήλιδας, Περιστερίου και Καλυβίων, τους Συλλόγους Γυναικών Σαβαλίων, Χαβαρίου και Αμπελοκάμπου και τις Δημοτικές Κοινότητες Γερακίου και Αυγείου, τις Σχολές Χορού «STEP UP», «LIFETIME FITNESS» και «ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ “X” DANCETERIA», τα εικαστικά εργαστήρια «ΠΙΝΕΛΙΕΣ – ΠΙΝΕΛΙΕΣ», «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΙΟ» και τον καλλιτέχνη μας KΡIΣTO ΧAΣA.
Επίσης, ευχαριστούμε τους εργαζόμενους του Δήμου Ήλιδας και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην υλοποίηση της Έκθεσης.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Πατρέων: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

otavoice

Ιγν. Καϊτεζίδης: «Χρέος μας είναι να κρατούμε την ιστορική Μνήμη ζωντανή…»

otavoice

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Σε «Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης» η Θεσσαλία

otavoice

Άμεση η επέμβαση των εθελοντών της ΕΣΔΩ σε πυρκαγιά στην Σκάλα Ωρωπού

otavoice

Δ. Γορτυνίας: Η νέα ειδικότητα στη Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. Στεμνίτσας

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Η αλήθεια για τον καθαρισμό των σχολείων

otavoice