OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αρχαία Ολυμπία – ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ: Ενωτική συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου

Από την Οικουμενική Αρχαία Ολυμπία ξεκινά το …ταξίδι της η νεοσυσταθείσα, μη κερδοσκοπικού σκοπού, εταιρεία με την επωνυμία «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ», έχοντας ως βασικό της σύνθημα το ρητό «Η Ισχύς εν τη ενώσει» και στόχο να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Ηλείας.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 25 /5/2024 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ., η συγκρότησή του σε Σώμα και η υπογραφή του καταστατικού της εταιρείας «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ», με τους συμμετέχοντες σε αυτή, και όλους όσοι τη στηρίζουν, να προσδοκούν σε σημαντικά οφέλη για το Νομό τα επόμενα χρόνια, μέσα από την προσπάθεια διεκδίκησης διασυνοριακών προγραμμάτων.
Χαρακτηριστικό της ενωτικής προσπάθειας το γεγονός ότι οι Δήμαρχοι των Δήμων που συμμετέχουν (Ανδραβίδας Κυλλήνης, Αρχ. Ολυμπίας και Πύργου) συμφώνησαν να «σπάσει» η Προεδρία σε τρία μέρη καθώς δεν είναι η αυτοσκοπός ο τίτλος αλλά πρωτεύει η συνεργασία.

 

Έτσι, μετά από κλήρωση που διενεργήθηκε, πρώτος αναλαμβάνει την Προεδρία της εταιρείας ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, θα ακολουθήσει ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Αριστείδης Παναγιωτόπουλος και τέλος ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής.

ΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΗΤΕΙΑ:

Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ», για την πρώτη θητεία, έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιάννης Λέντζας, Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Στάθης Καννής, Δήμαρχος Πύργου
ΤΑΜΙΑΣ: Γιάννης Γαρύφαλλος Πρόεδρος Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ελληνικό Ινστιτούτο Προώθησης Ευρωπαϊκών Συνεργειών»
ΜΕΛΟΣ: Επίσκοπος Αμορίου κ.κ. Νικηφόρος, Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών
ΜΕΛΟΣ: Ιωάννης Τσαμίχας, Πρόεδρος Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου ο οποίος ευλόγησε την πρωτοβουλία και σημείωσε ότι η ενότητα και η συνεργασία αποτελούν απαραίτητα και αναγκαία στοιχεία για την επιτυχία τους εγχειρήματος, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κνήθηκαν στις τοποθετήσεις τους ο Επίσκοπος Αμορίου κ.κ. Νικηφόρος και ο Πρόεδρος του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Τσαμίχας οι οποίοι εκπροσωπούν θεσμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και συμμετέχουν στην κοινοπραξία των Δήμων, ενώνοντας δυνάμεις με τους Δημάρχους, προκειμένου, μέσα από την διαρκή και μεθοδική δουλειά, να αξιοποιηθούν οι όποιες αναπτυξιακές ευκαιρίες για την τοπική οικονομία, την επιχειρηματικότητα, τις υποδομές, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Με την υπογραφή του καταστατικού και την εκλογή Προέδρου σηματοδοτήθηκε από την Αρχαία Ολυμπία ο διεθνής βηματισμός της εταιρείας «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ» με πρόσημο οικολογικό , πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό. Παράλληλα εστάλη προς πάσα κατεύθυνση σαφέστατο μήνυμα ότι ο σκοπός της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ» είναι κοινωφελής και αναπτυξιακός και σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται κερδοσκοπικός-εμπορικός.

Η εταιρεία σκοπεύει στην ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών προκειμένου να καταστεί η έγκυρη φωνή της προώθησης Ευρωπαϊκών συνεργειών σε θέματα τεχνολογίας, Τουριστικής, Αθλητικής και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στη συνεδρίαση παρέστη επίσης, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης ο οποίος σε δήλωσή του εξήρε την πρωτοποριακή πρωτοβουλία – σύμπραξη των τριών Δήμαρχων σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις το εγχείρημα.

Δήλωση απέστειλε (και αναγνώστηκε ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ» θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του «ευλογημένου» τόπου μας. Ο ίδιος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο κρίσιμο έργο της και διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμμαχος και συμπαραστάτης σε όλες τις ανάγκες και κυρίως στις δράσεις, μέσω των οποίων θα καταστεί η Ηλεία «πηγή» ανάπτυξης και προόδου.

Σε δήλωσή του, τέλος, ο νέος Πρόεδρος Γιάννης Λέντζας αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στη δημιουργία της εταιρείας και ξεκαθάρισε ότι είναι μη κερδοσκοπικού σκοπού σημείωσε ότι αποτελεί για τον ίδιο μεγάλη τιμή να ηγηθεί της «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ».

Ο ίδιος δεσμεύτηκε να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για να ακουστούν οι τρεις Δήμοι σε ολόκληρο τον πλανήτη και να προκύψουν σημαντικά οφέλη για τους χιλιάδες κατοίκους τους και συνολικά για την Ηλεία.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice