OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Ωραιοκάστρου: Θεμελιώθηκε το Κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Δρυμό

Ένας σύγχρονος και λειτουργικός χώρος τέχνης, πολιτισμού και αθλητισμού δημιουργείται στην Κοινότητα Δρυμού του Δήμου Ωραιοκάστρου. Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του Κέντρου Πολιτισμού και Αθλητισμού Δρυμού, που βρίσκεται δίπλα από το κλειστό δημοτικό γυμναστήριο «Π. Νέτσικας».

Τον αγιασμό της θεμελίωσης τέλεσε ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κ. Πλάτωνας.

«Εύχομαι η υλοποίηση αυτού του έργου να ολοκληρωθεί σύντομα και να τεθεί στη διακονία και στην υπηρεσία των πολιτών. Οι προσευχές και οι ευχές μας είναι τέτοια έργα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας», τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Πλάτωνας.

«Όταν αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου τον Σεπτέμβριο του 2019 θυμάμαι την πίεση του Βαγγέλη Καραστερίου, ο οποίος τότε καθόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, ώστε να δεσμευτούν τα χρήματα από το πρόγραμμα ”ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” για το συγκεκριμένο έργο και να παραμείνουν διαθέσιμα μέχρι την ολοκλήρωσή του. Τηρήσαμε με ευλάβεια αυτή την πίεση και σήμερα τον ευχαριστώ, γιατί οραματίστηκε το έργο. Στην πορεία αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα με την υλοποίησή του. Καταφέραμε, όμως, να τα ξεπεράσουμε.

Η θεσμική συνέχεια που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση φέρνει αυτά τα όμορφα αποτελέσματα και για αυτό φίλε Βαγγέλη ο τόπος σε τιμά. Ευχαριστώ όσους συνέβαλαν για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τους μηχανικούς του Δήμου μας», τόνισε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Όπως είπε ο κ. Τσακίρης η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού και Αθλητισμού Δρυμού αποτελεί ένα έργο που περιλαμβάνεται «σε μια σειρά από παρεμβάσεις που έχουμε σχεδιάσει για την περιοχή. Το Κέντρο άρχισε να υλοποιείται, είναι σε καταληκτικό στάδιο η μελέτη για την ανάπλαση του κέντρου της Κοινότητας και η εταιρεία ΤΙΤΑΝ μάς βοηθάει να αποκαταστήσουμε προβλήματα που υπάρχουν στο ανοικτό θέατρο.

Στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων είναι συγκεκριμένη. Δεν πρέπει να κοιτάμε τί γίνεται εκεί και τί δεν γίνεται κάπου αλλού, όλα έχουν τη σειρά τους. Καμία περιοχή δεν θα αισθάνεται ριγμένη επί των ημερών της δικής μου διοίκησης. Έχουμε πλήρη αίσθηση του τί έχουμε αναλάβει και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι μπορούμε αυτό το έργο να το φέρουμε σε πέρας με επιτυχία. Όπως μας διακατέχουν αυτή τη στιγμή η ενότητα και η ομόνοια, έτσι να συνεχίσουμε και θα έχουμε εκπληκτικά αποτελέσματα για τον Δρυμό και για τον Δήμο μας», υπογράμμισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Η πρόεδρος της Κοινότητας Δρυμού, Όλγα Διαμέλα, επισήμανε πως «επιτέλους τελεσφορεί μια διαδικασία πολλών χρόνων και θεμελιώνεται ένα σημαντικό έργο για τον τόπο.

Ευχαριστώ όλες τις διοικήσεις μέχρι σήμερα, τον δήμαρχο μας, Παντελή Τσακίρη, που πέτυχε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που προέκυψαν με την υλοποίηση του έργου, ευχαριστώ τον κ. Κανταρτζή, τον Βαγγέλη Καραστερίου, τον κ. Πατσαλά και το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Δρυμού, τους χορηγούς, την εταιρεία ΤΙΤΑΝ και την εταιρεία ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ, το ΚΑΠΗ Δρυμού και τον μητροπολίτη μας, κ. Πλάτωνα, που ευλογεί αυτό το σημαντικό έργο», είπε η κ. Διαμέλα.

Τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, Χρήστος Μήττας. Συνεχάρη την δημοτική αρχή για την υλοποίηση του έργου και τόνισε πως η Περιφέρεια συνεργάζεται στενά με την διοίκηση του Δήμου, με στόχο να υλοποιούνται έργα στην περιοχή.

Για το Κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού μίλησε και ο Βασίλης Στρουγγάρης, διευθυντής του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ στη Θεσσαλονίκη, καθώς η εταιρεία συμμετέχει ως δωρήτρια στην κατασκευή του έργου.
«Είμαι χαρούμενους που υλοποιείται αυτό το έργο, γνωρίζω ότι πέρασε από πολλές δυσκολίες. Εύχομαι να περατωθεί με υγεία και ασφάλεια για τους εργαζόμενους και να αποτελέσει ένα κόσμημα, ένα στολίδι για το Δρυμό και για τον Δήμο Ωραιοκάστρου», ανέφερε ο κ. Στουγγάρης.

Στην τελετή τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια του Δρυμού μέλη της χορωδίας του τοπικού ΚΑΠΗ υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Αχιλλέα Ρούσση.

Στην τελετή συμμετείχαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Δήμου Ωραιοκάστρου και πολίτες.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice