OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Πλατανιά: “Σύγχρονη Κοσμολογία – Το ταξίδι μας στο Χώρο και στο Χρόνο ”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βρυσών Κυδωνίας και τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου ‘Αστεροσχολείο’, στις Βρύσες Κυδωνίας.

Επίτιμος καλεσμένος και ομιλητής της εσπερίδας ήταν ο Καθηγητής κος Σπύρος Βασιλάκος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης και Αντιπρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος μίλησε για την «Σύγχρονη Κοσμολογία- Το Ταξίδι μας στο Χώρο και στο Χρόνο.».

Με πολύ εκλαϊκευμένο τρόπο, μέσα από την παρουσίασή του, αναφέρθηκε στη δημιουργία του ‘κόσμου’ και του σύμπαντος, καθώς και τον τρόπο που οι νόμοι της φυσικής και των μαθηματικών, λειτουργούν στην ‘κοσμολογική’ ισορροπία. Επίσης έδωσε πολλές και χρήσιμες απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήσεων που δέχτηκε στο τέλος της παρουσίασής του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιούνταν «πέρασμα» του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στον έναστρο ουρανό, κάτι ο οποίο είχαν την ευτυχή σύμπτωση να παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες με τα ειδικά τηλεσκόπια του Συλλόγου Φίλων

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice