OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δεκάδες μαθητές έπαθαν τροφική δηλητηρίαση στην Λαμία – Στον εισαγγελέα προσέφυγαν οι γονείς

Τροφική δηλητηρίαση υπέστησαν δεκάδες μαθητές σε δημοτικά σχολεία του δήμου Λαμιέων, μετά από κατανάλωση σχολικού γεύματος. Τέσσερα παιδιά και μια εκπαιδευτικός εμφάνισαν πιο σοβαρά συμπτώματα και έλαβαν ειδική αγωγή από το νοσοκομείο Λαμίας. Την καταγγελία έκαναν γονείς, ενώ αναμένεται απάντηση και από την πλευρά της ιδιωτικής εταιρίας που μοιράζει τα σχολικά γεύματα.

Σήμερα (17/5) ο Σύλλογος Γονέων ενός από τα σχολεία στα οποία φοιτούσαν τα παιδιά, επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να καταθέσει μήνυση. Οι μαθητές, προέρχονται από 5 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Λαμιέων.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας ερευνά το περιστατικό. Τα τέσσερα παιδιά και η εκπαιδευτικός που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, επέστρεψαν στα σπίτια τους, αφού υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και έλαβαν συμβουλές για την αντιμετώπιση της δηλητηρίασης.

Τα δεκάδες παιδιά που παρουσίασαν συμπτώματα, κατανάλωσαν σχολικά γεύματα και συγκεκριμένα μακαρόνια με κιμά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από την εταιρία που διανέμει τα σχολικά γεύματα.

«Πάθαμε όλοι σοκ, το παιδί πονούσε υπερβολικά, έκανε εμετούς, σε σημείο που λιποθύμησε από τους πόνους, μας έλεγε ”μουδιάζει το κεφάλι μου”, ζήσαμε έναν εφιάλτη. Να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι», περιέγραψε η μητέρα ενός 8χρονου μαθητή.

Τι δήλωσε ο διευθυντής του 14ου Δημοτικού Σχολείου

«Από τις 233 μερίδες που διακινεί το σχολείο μας, 15 παιδιά έπαθαν αυτά τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης, εμετό και διάρροια. Και τα 15 παιδιά είναι καλά, τα δύο μάλιστα έχουν έρθει και στο σχολείο σήμερα, Παρασκευή (17.05.24)», δηλώνει στο newsit.gr ο Νίκος Κύρκος, διευθυντής του 14ου δημοτικού σχολείου Λαμίας.

«Οι περισσότεροι γονείς το θεώρησαν γατρεντερίτιδα γιατί σε αυτές τις ηλικίες δεν συμβαίνουν αυτά. Παρόλα αυτά, διαπιστώθηκε ότι αυτά τα 15 είχαν φάει από το συγκεκριμένο φαγητό, λιγκουίνι με κιμά. Και η εταιρεία catering το ψάχνει το ζήτημα. Είμαστε σε επικοινωνία. Τόσα χρόνια που συνεργαζόμαστε με τα γεύματα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, τώρα τι έχει συμβεί δεν μπορώ να καταλάβω. Πάλι καλά που τώρα, αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», συνεχίζει.

Και επισημαίνει: «Δεν ξέρω αν θα γίνει κάποια καταγγελία. Μέλημά μας είναι η υγεία των παιδιών και να πηγαίνουν όλα καλά και να εντοπίσουμε ό,τι ακριβώς συνέβη. Συμβαίνουν αυτά αλλά δεν πρέπει να συμβαίνουν. Είναι σοβαρά, έχουν να κάνουν με παιδιά».

Όπως τονίζει στο newsit.gr ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου, «είμαστε σε επικοινωνία με τους γονείς. Κάποιοι γονείς είχαν πάει το παιδί τους και σε παιδίατρο, γιατί πίστευαν ότι είναι γαστρεντερίτιδα αλλά τους ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για γαστρεντερίτιδα αλλά για τροφική δηλητηρίαση με συχνή διάρροια και συχνό εμετό».

«Σημασία έχει ότι δεν έγινε κάτι σημαντικό από το χθεσινό γεύμα. Μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχα κάποια ενημέρωση γιατί οι περισσότεροι γονείς – σχεδόν όλοι – θεώρησαν ότι ήταν γαστρεντερίτιδα. Είμαστε σε άμεση επικοινωνία με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και και με τους υπόλοιπους διευθυντές που έχουμε τα ίδια γεύματα, ανακαλύψαμε ότι κάτι έχει συμβεί», καταλήγει ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice