OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Εορτάστηκε στον Πολύγυρο, η επέτειος Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στον Πολύγυρο η 17 η Μαΐου, ημέρα Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική, παρουσία της Υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε Δοξολογία και ο Πανηγυρικός της ημέρας στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, ενώ συγκίνηση προκάλεσε η παρέλαση των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,
του Πολυγύρου, αλλά και εκπροσώπων σχολείων των Δήμων της Χαλκιδικής, καθώς και της ΛΕΦΕΔ, υπό τα εμβατήρια της Φιλαρμονικής του Δήμου Πολυγύρου.

«Τιμούμε σήμερα όλοι μαζί την επέτειο έναρξης του αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία τον Μάιο του 1821 εδώ στη Χαλκιδική. Ημέρα τιμής, ημέρα μνήμης, ημέρα εθνικής υπερηφάνειας. Κι αυτό γίνεται μία εποχή που μαίνονται πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή μας, στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή. Εμείς, όλοι μαζί, στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα, εθνικής υπερηφάνειας, ανάγκης συνεχούς θωράκισης αξιών, όπως η ελευθερία, η αυτοδιάθεση», δήλωσε μεταξύ άλλων η κα Κεραμέως.

Τη συγκίνησή του δεν έκρυψε και ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ, ο οποίος τόνισε: «Είμαστε εδώ σήμερα, για να τιμήσουμε τους προγόνους μας, αυτούς που θυσιάστηκαν, για να είμαστε ελεύθεροι. Πρέπει να έχουμε την ιστορική μνήμη χαραγμένη βαθιά στην ψυχή μας. Είναι η ευκαιρία σήμερα να διατρανώσουμε και το πάνδημο αίτημα, όλων των Πολυγυρινών και των Χαλκιδικιωτών, επιτέλους η 17 η Μαΐου να καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης, ιστορική, ως τοπική εορτή. Χρόνια πολλά στους Πολυγυρινούς, χρόνια πολλά στους Χαλκιδικιώτες, χρόνια πολλά στους ελεύθερους Έλληνες».

Τις εκδηλώσεις εορτασμού της Κήρυξης της Επανάστασης τους 1821, τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος, Κυριακή Μάλαμα και Απόστολος Πάνας, η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου, οι Δήμαρχοι Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Εμμανουήλ Παππά, εκπρόσωποι των Δήμων Σιθωνίας και Αριστοτέλη, εκπρόσωπος του Στρατηγού του Γ’ Σώματος Στρατού, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και κομμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Πατρέων: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

otavoice

Ιγν. Καϊτεζίδης: «Χρέος μας είναι να κρατούμε την ιστορική Μνήμη ζωντανή…»

otavoice

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Σε «Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης» η Θεσσαλία

otavoice

Άμεση η επέμβαση των εθελοντών της ΕΣΔΩ σε πυρκαγιά στην Σκάλα Ωρωπού

otavoice

Δ. Γορτυνίας: Η νέα ειδικότητα στη Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. Στεμνίτσας

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Η αλήθεια για τον καθαρισμό των σχολείων

otavoice