OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Επίσκεψη Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης στον Δήμαρχο Κιλκίς

Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και είχαν μια πολύ εποικοδομητική συνεργασία για θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του καθώς για ζητήματα κυβερνητικής και ευρωπαϊκής πολιτικής.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς ενημέρωσε τον κ. Κυρανάκη για τα έργα που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ο Δήμος Κιλκίς με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τα ψηφιακά επιτεύγματα του Δήμου Κιλκίς που απολαμβάνουν οι πολίτες του, τα οποία και θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση και σε περισσότερα πεδία στο πρόγραμμα του ψηφιακού μετασχηματισμού, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, όπου έχει ενταχθεί ο Δήμος Κιλκίς με την κατατεθείσα πρότασή του να βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Κυριακίδης εκθείασε την ένθερμη υποστήριξη της Κυβέρνησης και του πολιτικού προσωπικού της στις προσπάθειες του Δήμου και με την ευκαιρία πρότεινε στον κ. Κυρανάκη να εξετάσει τη δυνατότητα ψηφιοποίησης του αρχειακού υλικού του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στο πλαίσιο των ενεργειών εξωστρέφειας και ενδυνάμωσης της διεθνούς προβολής του καθώς και της Υπηρεσίας Δόμησης.

Ο κ. Κυρανάκης είδε θετικά το αίτημα και σε ότι αφορά τις υπηρεσιακές του αρμοδιότητες έβαλε στο τραπέζι την ιδέα της κοινής συστέγασης Κτηματολογίου και Υπηρεσίας Δόμησης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σε πολιτικό επίπεδο τόσο ο κ. Κυρανάκης όσο και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αθανάσιος Πλεύρης υπερασπίστηκαν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και τόνισαν ότι η Κυβέρνηση, με εγγυητή τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάκτηση του εθνικού μας κύρους, αντιμετωπίζεται ως αξιοσέβαστος και αξιόπιστος εταίρος και ασκεί παρεμβατικό λόγο στην Ευρώπη. Σε ανάλογο ύφος κινήθηκε και η τοποθέτηση του βουλευτή Κιλκίς και Αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Γεωργαντά, ο οποίος τόνισε ότι η θετική ψήφος των πολιτών στην κάλπη των ευρωεκλογών θα επιβραβεύσει τις κυβερνητικές επιλογές.

Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο αδελφός του υποψηφίου ευρωβουλευτή Φρέντι Μπελέρη Λεονάρντο, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Κιλκίς Μηνάς Παπαδόπουλος και τοπικά κομματικά στελέχη.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες και οι Αντιδήμαρχοι Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Ανέστης Πογέλης, Γιώργος Μπαλάσκας και Δημήτρης Θεοδωρίδης.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice