OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Γ. Κωνσταντάτος: “Τα εκρηκτικά στο Ελληνικό και ένα μνημείο που λίγοι γνωρίζετε”

Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος: Τα εκρηκτικά στο Ελληνικό και ένα μνημείο που λίγοι γνωρίζετε ίσως την ύπαρξή του!

Στην πρώτη φωτογραφία, σας παρουσιάζω τον χάρτη αναλυτικά, που έχουν βρεθεί δεκάδες πυρομαχικά και μεγάλες βόμβες, διάσπαρτα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, από την ομάδα ΤΕΝΞ, που όπως βλέπετε, πολλές είναι κοντά στα σπίτια του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, ενώ 314 ήταν θαμμένες κυριολεκτικά κάτω από την μύτη μας, κοντά σε δημοτικές εγκαταστάσεις!

Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζετε πολλοί, είναι πόσο ταλαιπωρημένος είναι ο λαός της πόλης μας και ιδιαίτερα οι Πόντιοι πρόσφυγες, αφού την περίοδο 1941-1944 πάρα πολλοί σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, από τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων. Και όλα αυτά, λίγα χρόνια αφού είχαν εγκατασταθεί κυνηγημένοι από τους Τούρκους στην περιοχή μας.

Για τον λόγο αυτό, αν και λίγους μόλις μήνες Δήμαρχος το 2014, θεώρησα ιερό καθήκον μας, να φτιάξουμε ένα μικρό μνημείο στο Εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής μέσα στο αεροδρόμιο, στη μνήμη των πεσόντων κατοίκων μας.

Λαός που ξέχνα την ιστορία του, είναι Λαός χωρίς μέλλον και στο Ελληνικό Αργυρούπολη δεν ξεχνάμε, ούτε την Γενοκτονία αλλά ούτε και την μακρόχρονη ιστορία του τόπου μας, καταλήγει ο Γιάννης Κωνσταντάτος. 

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice