OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Μέτρα προστασίας και αντιμετώπισης σεισμικού κινδύνου στο Δήμο Ωρωπού

Το πλάνο δράσης, συνεργασίας και επέμβασης των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού και τα σχέδια καταφυγής και προστασίας των πολιτών σε περίπτωση σεισμού συζητήθηκαν στη συνάντηση στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ωρωπού και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.).

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Δήμας μετέφερε μήνυμα του δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη και τόνισε πως οι δράσεις για την επιμόρφωση των εθελοντών και την ενημέρωση των πολιτών θα συνεχιστούν, ενώ ο Ειδικός Σύμβουλος Π.Π. Δήμου Ωρωπού Γιάννης Μονιάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού με τη συμπλήρωση και επικαιροποίηση όλων των σχεδίων Πολιτικής Προστασίας και ειδικά του σχεδίου “Εγκέλαδος 2″».

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Δρ. Ασημίνα Κούρου, Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Ο.Α.Σ.Π. η οποία ανέλυσε τις ενότητες «Σεισμικός Κίνδυνος και Σεισμική Διακινδύνευση: Ο Ρόλος του ΟΑΣΠ» και «Χώροι καταφυγής του πληθυσμού σε περίπτωση σεισμού».

Ακολούθησε ομιλία της Μαρίας Μανουσάκη, Γεωλόγος Msc, Υπάλληλος του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης και Πρόληψης Ο.Α.Σ.Π. με θέμα «Διαχείριση Σεισμικού Κινδύνου σε Τοπικό Επίπεδο – Καλές Πρακτικές».

Στην τρίτη ενότητα ο εκπαιδευτής της Σ.Ε.Α.Δ. Γεώργιος Λαμπιθιανάκης ανέλυσε την ενότητα «Επιχειρησιακή Δράση σε σεισμικά συμβάντα» αναλύοντας πρακτικές, τακτικές και δράσεις όχι μόνο των πολιτών αλλά και των εθελοντών μελών των διασωστικών συνεργείων.

Η Δρ. Ασημίνα Κούρου, Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Ο.Α.Σ.Π. δήλωσε:

«Συνεργαστήκαμε άψογα με το Δήμο Ωρωπού για να δημιουργηθεί η σημερινή συνάντηση εργασίας και αφορούσε στελέχη του Δήμου και ειδικά της Πολιτικής Προστασίας και μέλη εθελοντικών ομάδων.

Είναι στο πλαίσιο μίας τεράστιας προσπάθειας που κάνει ο ΟΑΣΠ σε όλη τη χώρα ώστε στελέχη και πολίτες να είναι ενημερωμένοι και να ξέρουν τι να κάνουν σε περίπτωση σεισμού. Ξέρουμε πως η Ελλάδα είναι πρώτη σε σεισμικότητα σε όλη την Ευρώπη και έκτη σε όλο τον κόσμο.

Όλοι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει επικαιροποιήσει το σχέδιο αντιμετώπισης για τους σεισμούς. Η κωδική του ονομασία είναι «Εγκέλαδος 2». Όλοι οι φορείς πρέπει να συνεργάζονται, να γνωρίζονται, να υπάρχει διαλειτουργικότητα ώστε να είμαστε έτοιμοι στον επόμενο σεισμό που θα πλήξει τη χώρα μας.

Η συνάντηση σήμερα εδώ στον Ωρωπό έγινε εποικοδομητική συνάντηση. Προβληματίστηκαν όλοι. Τέθηκαν ζητήματα ρόλων, αρμοδιοτήτων, συνεργασιών, χώρων καταφυγής, καλών πρακτικών σε επίπεδο Δήμων.

Θα είμαστε σε συνεργασία με το Δήμο Ωρωπού για να γίνουν κι άλλες δράσεις και για τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice