OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην ΤΚ Αρίστη

Ένας 62χρονος εργάτης ανασύρθηκε νεκρός χθες το μεσημέρι μετά από προσπάθειες ωρών από πυροσβέστες της Υπηρεσίας Κόνιτσας και της 5ης ΕΜΑΚ στην Αρίστη Ζαγορίου, μετά από τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη μία το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης από την Αρίστη προς το Πάπιγκο σε μικρή απόσταση από τα τελευταία σπίτια του οικισμού της Αρίστης, συνεργείο της αναδόχου εταιρείας εκτελούσε εργασίες, για τη διέλευση του αγωγού αποχέτευσης, δίπλα στο πρανές του δρόμου.

Χωρίς να έχουν διευκρινιστεί επακριβώς οι συνθήκες, αυτό που προκύπτει, είναι πως δύο εργάτες ηλικίας 62 και 60 ετών αντίστοιχα, βρέθηκαν εντός του σκάμματος, όταν ξαφνικά, έγινε κατάπτωση χωμάτων και εγκλωβίστηκαν εντός του σκάμματος.

Και οι δύο προσπάθησαν να ανέβουν στην επιφάνεια και να γλιτώσουν, όμως εγκλωβίστηκαν, με τον 60χρονο να στέκεται τυχερός καθώς κατάφεραν να τον ανασύρουν έχοντας τις αισθήσεις του, κάποιοι συνάδελφοι εργαζόμενοι και πολίτες που έσπευσαν στο σημείο. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο ΠΓΝΙ χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Δεν κατάφεραν όμως να κάνουν το ίδιο και με τον δεύτερο εργάτη που έμεινε καταπλακωμένος από τόνους χωμάτων και έχασε τις αισθήσεις του. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Κόνιτσα και την 5η ΕΜΑΚ αντίστοιχα που αργότερα, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον 62χρονο χωρίς όμως τις αισθήσεις του. Στο σημείο του δυστυχήματος βρισκόταν και ο υπεύθυνος εργοδηγός του έργου που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εκφράζω την οδύνη μου για το σημερινό δυστύχημα στο έργο κατασκευής της αποχέτευσης της Τοπικής Κοινότητας Αρίστης, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας εργαζόμενος, από τους πλέον έμπειρους της αναδόχου εταιρίας.

Εκφράζω τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στον έτερο εργαζόμενο που τραυματίστηκε στο ίδιο συμβάν.
Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται ήδη από τις αρμόδιες αρχές.

Εμείς ως Περιφέρεια Ηπείρου εκείνο που αυτή την ώρα μπορούμε να πούμε στην οικογένεια του θύματος, , πέρα από τα συλλυπητήριά μας, είναι ότι θα της συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice