OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συμμετοχή Ελαιοπαραγωγών της Ηλείας στη Διεθνή Έκθεση Ελαιόλαδου Τεργέστης

Το ενδεχόμενο συμμετοχής ελαιοπαραγωγών της Ηλείας στη Διεθνή Έκθεση Ελαιόλαδου της Τεργέστης, στην Ιταλία, συζητήθηκε εκτενώς σε διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα Δημαρχεία των Δήμων Ανδραβίδας Κυλλήνης, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη έκθεση της Ευρώπης η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2025 και αφορά αποκλειστικά στην προώθηση του ελαιολάδου προσελκύοντας χιλιάδες εμπόρους και επισκέπτες.

Την πρωτοβουλία για την ενημέρωση των Ηλείων ελαιοπαραγωγών ανέλαβε το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας, το οποίο συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της νεοσύστατης εταιρείας μη κερδοσκοπικού σκοπού «Αμφικτυονία Επειών Γη».

Την ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών έκαναν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου κ.κ. Γιάννης Τσαμίχας και Παναγιώτης Βαμβακάρης αντίστοιχα, οι οποίοι, επισήμαναν ότι η έκθεση ελαιολάδου της Τεργέστης αποτελεί το κορυφαίο γεγονός στην Ευρώπη τονίζοντας ότι στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προώθησης των εξαγωγών ελαιολάδου.

Όπως ειπώθηκε και στις τρεις συσκέψεις, στις έδρες των Δήμων που συμμετέχουν στην «Αμφικτυονία Επειών Γή» ( Ανδραβίδας Κυλλήνης, Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας) τα οφέλη που μπορεί να υπάρξουν για τους ελαιοπαραγωγούς θα είναι σημαντικότατα καθώς θα τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν ένα καθοριστικό βήμα για να αποκτήσει το εξαιρετικό ελαιόλαδο της Ηλείας την υπεραξία του και να γίνει γνωστό στις αγορές της Ευρώπης και όχι μόνο.

Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας προσφέρει την τεχνογνωσία του και την υποστήριξή του στους Ηλείους ελαιοπαραγωγούς , διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της συμμετοχής τους στην έκθεση, στη δημιουργία περιπτέρου, στην παροχή υπηρεσιών ( γραφειοκρατικό, μεταφραστικό κλπ), ενώ, για όσους θελήσουν να συμμετάσχουν, θα έχει γίνει νωρίτερα η απαραίτητη προεργασία ώστε ο κάθε εκθέτης να γνωρίζει τις επαφές που θα πραγματοποιήσει μέσω προκαθορισμένων ραντεβού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί ήταν οι Ηλείοι παραγωγοί ελαιολάδου που επέδειξαν ενδιαφέρον.

Έτσι, το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν και νέες ενημερωτικές επαφές προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν μέρος στην έκθεση της Τεργέστης για να κάνουν γνωστό το ελαιόλαδό τους και να επιχειρήσουν να κλείσουν συμφωνίες με σημαντικά για αυτούς οφέλη.

Κάτι αντίστοιχο άλλωστε γίνεται τα τελευταία χρόνια με αρκετούς ελαιοπαραγωγούς της Μαγνησίας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν και συμμετέχουν στην εν λόγω έκθεση ελαιολάδου, επιταχύνοντας συμφωνίες και συνεργασίες που δίνουν προστιθέμενη αξία στο ελαιόλαδό τους.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice