OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Σύσκεψη με τον υπουργό Χρ. Σταϊκούρα, στην ΠΕ Ροδόπης

Σύσκεψη για μία σειρά σημαντικών έργων που εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 11 Μαίου, στην έδρα της ΠΕ Ροδόπης στην Κομοτηνή παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκουρά.

Τον Υπουργό υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη και άμεσα έθεσε στην ατζέντα της συζήτησης τα έργα για τα οποία είναι απαραίτητη η συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Έργα ζωτικής σημασίας, όπως τα χαρακτήρισε ο Αντιπεριφερειάρχης, για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Με την δέσμευση του ότι τις επόμενες εβδομάδες θα επισκεφτεί και πάλι την Περιφέρεια ΑΜΘ, τοποθετήθηκε ο υπουργός κος Χρήστος Σταϊκούρας λέγοντας πως «σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα αποτυπώνω και μοιράζομαι μαζί σας τα έργα τα οποία εκτελεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αλλά και οι φορείς αυτού. Ταυτόχρονα σχεδιάζουμε μαζί με την αυτοδιοίκηση τις προτεραιότητες που εσείς θέτετε για το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ειδικά για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης ο υπουργός έθεσε στη σύσκεψη την ολοκλήρωση του Φράγματος Ιασίου, την μελέτη του Φράγματος Κομψάτου, το παλαιό Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής και παρεμβάσεις σε χαράξεις της σιδηροδρομικής γραμμής, απαραίτητες για την ολοκλήρωση των έργων οδοποιίας μεταξύ Ιάσμου και Κοπτερού.

Στην σύσκεψη του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα με τον Αντιπεριφερειάρχη ΕμμανουαήλΤαπατζά, συμμετείχαν ο Aναπληρωτής Περιφερειάρχης Νικόλαος Ευκαρπίδης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ Παναγιώτης Χαλβατζής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Κτηνοτροφίας Ριτβάν Χατζή Μεμέτ, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Ψηφιακής Μετάβασης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Πολιτικής Γης Ριτβάν Μολλάισά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αχμέτ Οσμάν Πεχλιβάν, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ροδόπης Χρύσα Τσιλιγγίρη.

Ο κ. Εμμανουήλ Ταπατζάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συζήτηση που έγινε με τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα και αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που αναπτύσσουν για το σύνολο των θεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, κάτι που είναι απαραίτητογια την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης δώρισε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών τολεύκωμα για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης και αναμνηστικά της ΠΕ Ροδόπης.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Πατρέων: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

otavoice

Ιγν. Καϊτεζίδης: «Χρέος μας είναι να κρατούμε την ιστορική Μνήμη ζωντανή…»

otavoice

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Σε «Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης» η Θεσσαλία

otavoice

Άμεση η επέμβαση των εθελοντών της ΕΣΔΩ σε πυρκαγιά στην Σκάλα Ωρωπού

otavoice

Δ. Γορτυνίας: Η νέα ειδικότητα στη Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. Στεμνίτσας

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Η αλήθεια για τον καθαρισμό των σχολείων

otavoice