OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων στους 2ους Γηριατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Δήμος Χανίων, το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ Ατλαντίδα και το Παράρτημα ΑμεΑ Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης συμμετέχουν στους 2ους Γηριατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (Geri Olympics), που διοργανώνει το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με τη Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» από την Κύπρο και το Ινστιτούτο για τη Γηριατρική Ολυμπιάδα και την Ενεργό Διαβίωση από τη Δυτική Βιρτζίνια των Η.Π.Α.

Όπως γνωστοποιήθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, την Παρασκευή 31 Μαΐου στους χώρους του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων θα διοργανωθούν ποικίλες αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, οι οποίες θα είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες των συμμετεχόντων (ωφελούμενων δομών).

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, Στέλιος Βαλυράκης, κατά την τοποθέτησή του τόνισε ότι τα Χανιά συμμετέχουν για πρώτη φορά στους εν λόγω αγώνες, που αποτελούν, όπως τους χαρακτήρισε, κορυφαία εκδήλωση για τους ηλικιωμένους και τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

«Μεταλαμπαδεύουμε τις διαχρονικές αξίες της αγάπης, της προσφοράς, της συνεργασίας, του σεβασμού, της ισότητας, στοχεύοντας στην ενεργό και υγιή γήρανση», ανέφερε ο κ. Βαλυράκης, γνωστοποιώντας ότι θα διεξαχθούν διασκεδαστικές δράσεις και αγαπημένα αθλήματα (μπόουλινγκ, καλαθοσφαίριση, κ.α.) περιπατητική διαδρομή, ενώ θα υπάρχει και μία ειδική κατηγορία αφιερωμένη σε γνωστικά παιχνίδια, που προκαλούν την πνευματική οξύτητα και την κριτική σκέψη των συμμετεχόντων (LLM Care).

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων, Χαρίκλεια Ντερμανάκη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή του Παραρτήματος στη συγκεκριμένη αθλητική και κοινωνική δράση, αναφέροντας ότι ο αθλητισμός είναι υγεία, χαρά και ευγενής άμιλλα. Μάλιστα, όπως τόνισε η κα. Ντερμανάκη οι δράσεις αποκτούν μεγαλύτερη αξία, καθώς απευθύνονται σε άτομα με ευαλωτότητα, ενώ δεν παρέλειψε να απευθύνει κάλεσμα στην χανιώτικη κοινωνία να αγκαλιάσει τη διοργάνωση.

Στο περιεχόμενο των δράσεων αναφέρθηκε εν μέρους του ΚΔΑΠ Ατλαντίδα, ο διευθυντής της δομής και προπονητής, Λεωνίδας Καπνισάκης, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας έχουν δυνατότητες. Παράλληλα, ο κ. Καπνισάκης ευχήθηκε οι Αγώνες να έχουν μακροχρόνια διάρκεια, λόγω του σημαντικού οφέλους τους τόσο προς τους συμμετέχοντες όσο και προς την κοινωνία.

Επισημαίνεται ότι οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώνονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κίνησης, με τη συμμετοχή 52 φορέων από Ελλάδα και Κύπρο καιθα διαρκέσουν έως τις 2 Ιουνίου.

Φορείς από τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξάνδρεια, το Τυχερό, το Σουφλί, την Ξάνθη, την Ηγουμενίτσα, την Άρτα, την Αττική, τα Χανιά και την Κύπρο θα υποδεχτούν περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναδείξουν τη δύναμή τους, αναδεικνύοντας τη σημασία μιας δραστήριας καθημερινότητας σε κάθε ηλικία.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του Υφ. Εσωτερικών, Β. Σπανάκη με τον Πρόεδρο της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.

otavoice

Γ.Γ. Αποβλήτων στην ΚΕΔΕ: Το τέλος ταφής θα επιστραφεί στο σύνολο στους δήμους

otavoice

Π.Δ.Ε: Τουρνουά beach volley σε συνεργασία με την Παναχαϊκή και το ΚΕΔΜΟΠ «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ»

otavoice

Στ.Αγγελούδης: Υπηρετούμε τη λειτουργία της αγοράς και της πόλης με βάση το “flyover”

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Χρηματοδότηση 120.000 ευρώ για την ενίσχυση της πυροπροστασίας

otavoice

Υλοποιήθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου

otavoice