OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος»

Στον πολυχώρο Fame Road Hub (Παλαιά Σφαγεία) στο Αίγιο, εγκαινιάστηκε μια παράλληλη προφεστιβαλική δράση του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» που διοργανώνει ο Δήμος Αιγιαλείας και πραγματοποιείται την εβδομάδα από 24 έως 30 Ιουνίου 2024 στο Αίγιο.

Η δράση αφορούσε την έκθεση εικονογράφησης «Όσα λέει η εικόνα – 20 ζωγράφοι για τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο».

Η έκθεση με έργα από τη συλλογή του Βαγγέλη Ηλιόπουλου θα είναι καθημερινά ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ από 10:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ. και περιλαμβάνει: 20 έργα, 20 ζωγράφων από 20 βιβλία/αφίσες του συγγραφέα.

Η έκθεση έχει πραγματοποιηθεί στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (2017), στο Rivergate Βookstore Art Space στη Λευκωσία (2018) και στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στην Αθήνα (2020 – 2022) σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.

Στη Συλλογή του Βαγγέλη Ηλιόπουλου υπάρχουν έργα των Νικόλα Ανδρικόπουλου, Έφης Βάγκνερ, Κάτιας Βαρβάκη, Λήδας Βαρβαρούση, Σάντρας Ελευθερίου, Κωνσταντίνου Έσσλιν, Κωνσταντίνας Καπανίδου, Έλλης Κελεμένδρη, Κέλλυς Κόβο, Φραντζέσκα Κοζάντι, Έφης Λαδά, Στέλιου Λιβανού, Χαρίτωνα Μπεκιάρη, Βασίλη Παπατσαρούχα, Διατσέντας Παρίση, Ίριδας Σαμαρτζή, Ντανιέλας Σταματιάδη, Μαρίνας Στελλάτου, Φωτεινής Στεφανίδη, Κιάρα Φεντέλε.

Κατά τη βραδιά των εγκαινίων ο συγγραφέας χάρισε στον Δήμο Αιγιαλείας αντίγραφο του έργου του ζωγράφου Χαρίτωνα Μπεκιάρη που κοσμεί το βιβλίο του με τίτλο «Τα βράδια ονειρεύομαι ότι είμαι σπίτι μου»- Η αξία των πολιτιστικών θησαυρών στη διατήρηση της ιστορική μνήμης.

Το πρωτότυπο και ενδιαφέρον στην όλη δράση πέρα από τα καταπληκτικά έργα που εκτίθενται στον πολυχώρο Fame Road Hub (Παλαιά Σφαγεία) ήταν ότι το βράδυ του Σαββάτου 22 Ιουνίου, μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε δράση για γονείς και παιδιά.

Έτσι 15 παιδιά με τις μητέρες τους διανυκτέρευσαν (sleepover) μέσα στην έκθεση ακούγοντας παραμύθια και ιστορίες για κάθε έργο της έκθεσης από τον συγγραφέα κ. Βαγγέλη Ηλιόπουλο, βλέποντας επεισόδια από την τηλεοπτική σειρά του Τριγωνοψαρούλη και το πρωί ζωγραφίσαν τα δικά τους έργα από τα όνειρα που είδαν.

Η δράση του sleepover πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο Αίγιο και ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. Ανάλογες τέτοιες δράσεις είναι ελάχιστες που πραγματοποιούνται σε δημόσιους χώρους και ο Δήμος Αιγιαλείας με μεγάλη χαρά την αγκάλιασε και την υλοποίησε.

Ευχαριστούμε τα γαλακτοκομικά «Ο ΚΟΜΗΣ» που φρόντισαν για το γάλα των παιδιών και τα «Αρτοποιεία Catering ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΣ» που φρόντισαν για το πρωινό τους και την πιτσαρία CIAO για την υποστήριξη των μαμάδων στο βραδινό.

Σχετικά Άρθρα

Αλ. Καχριμάνης: Υπερκαλύφθηκε ο προϋπολογισμός του Ε.Π. Ήπειρος 2014- 2020

otavoice

Δ. Ελασσόνας: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το “Open Mall”

otavoice

Δ. Βριλησσίων: Eθελοντική αιμοδοσία Πέμπτη 11/7 στο πρώην ΤΥΠΕΤ

otavoice

Το ΔΣ Πολυγύρου για την απώλεια του επί τρείς θητείες δημάρχου Αστέριου Ζωγράφου

otavoice

Νέα συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης στις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.»

otavoice

K. Τζιούμης: «Είμαστε δίπλα στα χωριά μας και το αποδεικνύουμε στην πράξη»

otavoice