OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αποφάσεις Περιφερειακής Επιτροπής Ηπείρου

Προσωρινός ανάδοχος για το Διοικητήριο της Π.Ε. Πρέβεζας

Οι επίμονες και πολύχρονες προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής για την κατασκευή Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας οδηγούνται σε αίσιο τέλος και αρχίζει πλέον η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση του έργου, το οποίο αναδεικνύει παράλληλα και τον ευρύτερο χώρο του πρώην Στρατοπέδου του Αγίου Ανδρέα.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου, με προσωρινό ανάδοχο την ««Σ ΦΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε». Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2.364.160,39.

Νέα έργα αγροτικών υποδομών σε Αχέροντα, Κερασώνα- Παναγιά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων της Ηπείρου. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τα αποτελέσματα δύο διαγωνισμών που αφορούν τους ΤΟΕΒ Αχέροντα και Κερασώνα – Παναγιά.

Συγκεκριμένα:

• Ανέδειξε τον οριστικό ανάδοχο του διαγωνισμού για τα «Έργα βελτίωσης αντλιοστασίου Α/Σ Α5 Τσουκνίδας», προϋπολογισμού € 738.000 του ΤΟΕΒ Αχέροντα, με ανάδοχο την «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ δ.τ. 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.»
• Ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο του έργου: Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 499,80KW για εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό με τις καταναλώσεις των αντλιοστασίων άρδευσης του ΤΟΕΒ Κερασώνα – Παναγιάς», προϋπολογισμού 650.000 €, με ανάδοχο την «Κ/Ξ ΤΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΓΚΕΣΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ»,
Οριστικοί ανάδοχοι για άλλα έργα

Η Περιφερειακή Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση ανέδειξε τους οριστικούς αναδόχους των έργων:

• «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Διστράτου Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 879.032,26 χωρίς ΦΠΑ (1.090.000,00 € με ΦΠΑ). Οριστικός ανάδοχος: ΑΡΙΑΔΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε..

• «Κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού για την διευθέτηση όμβριων κατά μήκος του οδικού δικτύου Βαριάδων», προϋπολογισμού 113.000 €.Οριστικός ανάδοχος: ” Ζιώγο Γεώργιο και ΣΙΑ Ο.Ε “.

• «Άμεση αποκατάσταση βατότητας από κατολισθητικά φαινόμενα της 46ης επαρχιακής οδού στα όρια της Μηλέας Μετσόβου», προϋπολογισμού 65.690 €. Οριστικός Ανάδοχος: «ΕΥΘΥΜΙΟΣ Π. ΚΩΣΤΑΣ».

• «Άμεση αποκατάσταση φθορών στην 5η επαρχιακή οδό (Βλαχόστρατα)», προϋπολογισμού 185.000, € . Οριστικός ανάδοχος ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ.

Προσωρινοί ανάδοχοι:

Από την Περιφερειακή Επιτροπή αναδείχτηκαν επίσης προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:

• «Βελτίωση με την κατασκευή ασφαλτοταπήτων στην Ε.Ο από διακλάδωση προς Άγιο Σπυρίδωνα – όρια νομού Άρτας (Γέφυρα Άννινου)» προϋπολογισμού 150.000 Ανάδοχος: ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
• «Ασφαλτικές εργασίες στην Ε.Ο. Γέφυρα Καλογήρου – Πρέβεζας» προϋπολογισμού 150.000€. Ανάδοχος: «ΜΑΚΗΣ Α.Τ.Ε.Ε.»,
• Βελτίωση βατότητας της επαρχιακής οδού από Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης μέχρι Δροσοπηγή», προϋπολογισμού 150.000 €. Ανάδοχος: “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΟΕ”,

Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου και αποκατάσταση σύνδεσης Κόνιτσας- Διστράτου

Την υλοποίηση έργου για την «Άμεση αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων και αποκατάσταση σύνδεσης οδικού δικτύου Κόνιτσας – Διστράτου», προϋπολογισμού 365.800 €, προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από απόφαση που έλαβε σήμερα η Περιφερειακή Επιτροπή. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης επιδίωξη της Περιφέρειας είναι να δοθεί ο δρόμος σε προσωρινή κυκλοφορία για όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα μέχρι τέλος της εβδομάδας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η παραδόθηκε η μελέτη του ΕΑΓΜΕ για την κατολίσθηση, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί σταθερό έδαφος σε υψηλότερο σημείο για την κατασκευή νέου οδικού τμήματος.

Η Π.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου: «Συντήρηση – βελτίωση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 200.000.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ Ε.Ο. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Σε μερική τροποποίηση της απόφασης για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στο Εθνικό οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Πρέβεζας και στην παραλιακή οδό της Π.Ε. Θεσπρωτίας, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνεκτιμώντας όπως ανέφερε στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής τα συμπεράσματα από την πρώτη εφαρμογή του μέτρου στη διάρκεια του προηγούμενου τριημέρου (Παρασκευής, Σαββάτου, Κυριακής) ως και την αξιολόγηση προτάσεων που είχαν γίνει από επαγγελματικούς κλάδους.

Για την διευκόλυνση των μεταφορών, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, αποφασίστηκε σε συνεργασία με την Αστυνομία, να επιτρέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία των οχημάτων τις πρωινές ώρες Σαββάτου και Κυριακής (από 2 π.μ. έως 10 π.μ.) κατά τις οποίες δεν παρατηρείται μεγάλη κίνηση, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των φορτηγών, αλλά και των απορριμματοφόρων.
«Πρόκειται για μια σολομώντεια λύση», είπε ο Περιφερειάρχης για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων φορτηγών, για να προσθέσει: «‘Ο, τι κάνουμε, το κάνουμε με πρώτο μέλημα την ασφάλεια του κόσμου».

Τι προβλέπει η νέα απόφαση:

{….} εγκρίνουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου ωφέλιμου βάρους άνω των 8 τόνων από την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 έως τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 και κατά τις τρεις ημέρες της εβδομάδας, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, ως και τις επίσημες αργίες από ώρα 15.00 έως 21.00, στα παρακάτω τμήματα του Εθνικού Οδικού Δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας και Θεσπρωτίας και στις δύο κατευθύνσεις:

1. Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας (παραλιακή )από την Χ.Θ.0+000 Σήραγγα
Ακτίου έως τη Χ.Θ.87+000 -Ηγουμενίτσα.
2. Από Χ.Θ.5+000(Αρχαία Νικόπολη)μέχρι τη Χ.Θ. 39+000 της Ε.Ο. Πρέβεζας –
Γέφυρας Καλογήρου.
3. Ε. Ο. Κόμβος Φραξήλα -Κόμβος Λιμποχωβίτη και
4. Ε.Ο. Αρχαγγέλου -Γλυκής,(από διασταύρωση Αρχαγγέλου έως οικισμός
Γλυκής όρια Π.Ε. Θεσπρωτίας)
ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ:
α) Τα οχήματα ευπαθών και νωπών προϊόντων
β) Τα οχήματα τροφοδοσίας κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών,
ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων
γ) Τα οχήματα τροφοδοσίας πάσης φύσεως καταστημάτων τουρισμού και
εστίασης έως 10 τόνους ωφέλιμου φορτίου.
δ) Τα οχήματα μεταφοράς υγραερίου και υγρών καυσίμων έως 10 τόνους
ωφέλιμου φορτίου.
ε) Τα οχήματα που εκτελούν εντεταλμένο έργο Πολιτικής Προστασίας
Τις πρωινές ώρες Σαββάτου και Κυριακής, ήτοι από 2 π.μ. έως 10 π.μ. επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων.

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Έκτακτη σύσκεψη για τις παράνομες χωματερές

otavoice

Παρουσίαση του Έργου της ΔΕΥΑΤ σε Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

otavoice

Δημογραφικό, αλληλεγγύη, κοινωνικές δομές στη συνάντηση εργασίας Τζιτζικώστα – Ζαχαράκη

otavoice

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Ιθάκη- Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης (βίντεο)

otavoice

Θετική εξέλιξη για το Αγρίνιο η θέσπιση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Aπόψε και την Παρασκευή δύο παιδικές ταινίες στις κινηματογραφικές προβολές

otavoice