OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Χαλκηδόνος: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Η οργάνωση, ο συντονισμός και η ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκομένων υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού εν όψει αντιπυρικής περιόδου απασχόλησε τη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκηδόνος που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, υπό την προεδρεία του Δημάρχου Χαλκηδόνος, Σταύρου Αναγνωστόπουλου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Διοικητής της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Πέλλας, ο Διοικητής του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών, ο Διοικητής του Α.Τ. Χαλκηδόνας και ο εκπρόσωπος του Συγκροτήματος Στρατηγικών Μεταφορών Χαλκηδόνας. Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και Καθαριότητας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, η Γενική Γραμματέας του Δήμου και ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκηδόνος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η προετοιμασία, αλλά και ο βαθμός ετοιμότητας όλων των φορέων για την πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενου κινδύνου, η ενίσχυση της ασφάλειας και η συνεργασία στα πλαίσια της προστασίας των πολιτών.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αγαστή, όπως χαρακτήρισε, συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων τονίζοντας ότι «όλοι μαζί, Δημοτική Αρχή, Πυροσβεστική, Δασαρχείο, Αστυνομία και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων μπορούμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα». Ο κ. Αναγνωστόπουλος ενημέρωσε για την προετοιμασία του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο ενώ οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν στις δικές τους ενέργειες και τους σχεδιασμούς των υπηρεσιών τους.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στους καθαρισμούς των οικόπεδων, στην ενημέρωση των δημοτών και τον ρόλο που θα παίξουν σε αυτή οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καθώς και ο συντονισμός για την καλύτερη συνεργασία του Δήμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice